16:43 15.03.2021

Міненерго України розблокувало виплату зарплати шахтарям

2 хв читати
Міненерго України розблокувало виплату зарплати шахтарям

Міністерство енергетики України підписало наказ про затвердження паспорта бюджетної програми, яка забезпечує виплату зарплат працівникам вугледобувних підприємств у 2021 році обсягом понад 3 млрд грн, включаючи фінансування робіт на шахті №10 "Нововолинська", повідомляє прес-служба відомства у понеділок.

Відповідно до прес-релізу, крім цього, Міненерго підписало два інших накази, що забезпечують стабільне фінансування програм у вугільному секторі: накази про фінансування шахт, які перебувають у стані ліквідації, та шахти "Надія" обсягом понад 1 млрд грн, а також про фінансування гірничорятувальних заходів на вугледобувних підприємствах на 340 млн грн.

Крім того, підписано накази про фінансування фізичного захисту ядерних установок та ядерних матеріалів - на 42 млн грн, а також державної програми "теплих" кредитів - на 150 млн грн.

"Це стало можливим завдяки ухваленню парламентом закону №1285-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби", який наділив виконувачів обов'язків міністра можливістю повноцінно реалізовувати функції міністра, зокрема в питаннях фінансування", - наголошується у прес-релізі.

Як нагадують у Міненерго, до ухвалення закону №1285-IX діяла низка обмежень для виконувача обов'язків міністра, зокрема, т. в. о. міністра не мав повноважень підписувати бюджетні програми. Це, у свою чергу, блокувало фінансування зарплат й інших заходів у галузі, незважаючи на наявність відповідних коштів у Державному бюджеті України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА