19:08 15.03.2021

Фонд соцстрахування попереджає про затримки виплат лікарняних і декретних

2 хв читати
Фонд соцстрахування попереджає про затримки виплат лікарняних і декретних

Фонд соціального страхування України попереджає про затримки виплат лікарняних і декретних, однак запевняє, що виплати будуть проведені в повному обсязі.

"Ми робимо все можливе, щоб ви отримали допомогу якнайшвидше, однак на сьогодні є затримки у термінах фінансування", - повідомляється у прес-релізі фонду.

За інформацією фонду, на сьогодні затримка становить 21 робочий день, або 1,8 млрд грн.

Крім того, не профінансовані заяви-розрахунки на суму 800 млн грн, їхній термін оплати становить 10 робочих днів відповідно до законодавства.

"У листопаді 2020 року ми фінансували лікарняні та декретні протягом одного робочого дня після отримання заяви-розрахунку від роботодавця, замість 10 робочих днів, визначених законодавством. Однак на сьогодні доходів фонду не вистачає на покриття всіх прийнятих на фінансування допомог і виплат", - повідомляє фонд.

У фонді страхування уточнюють, що наявна заборгованість була накопичена в грудні через різке зростання видатків.

"Через пандемію суттєво зросли видатки за лікарняними, також на нас було покладено фінансування самоізоляції українських працівників, страхові виплати медикам тощо", - повідомляє фонд.

За інформацією фонду, у грудні 2020 року фонд прийняв на оплату лікарняні на суму 2,4 млрд грн, що на 1,5 млрд грн більше, ніж у грудні 2019 року.

При цьому фонд уточнює, що з 2021 року щомісячні надходження до бюджету фонду покривають видатки за той самий період, а до затримки виплат призвела накопичена наприкінці 2020 року заборгованість.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА