16:39 16.03.2021

"Укравтодор" розпочав спільний з ЄБРР антикорупційний проект

2 хв читати
"Укравтодор" розпочав спільний з ЄБРР антикорупційний проект

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") у межах спільного антикорупційного проекту переналаштує управлінські та закупівельні практики відповідно до рекомендацій консультантів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Як наголошується в повідомленні у Telegram-каналі "Укравтодору" у вівторок, 12 березня було проведено стартову зустріч щодо розробки та впровадження Плану антикорупційних заходів для дорожньої галузі України в рамках зазначеного спільного проекту.

Кредитна угода між "Укравтодором" і ЄБРР загальною вартістю EUR450 млн, підписана в грудні минулого року, передбачає впровадження чотирьох важливих реформ для дорожньої галузі: реформу системи закупівель, підвищення безпеки руху, розвиток інфраструктури для електротранспорту й антикорупційну реформу.

"Ми високо цінуємо ініціативу "Укравтодору" у впровадженні цього проекту, адже його результатом має стати повністю оновлена система управління дорожньою галуззю. У разі успішного запуску антикорупційного пілотного проекту в "Укравтодорі", цей досвід можна буде масштабувати на інші суб’єкти господарювання та організації державного сектору, які є партнерами ЄБРР в Україні", - наведено слова керівника транспортних проектів ЄБРР Андрія Цоколя в повідомленні.

До роботи над впровадженням антикорупційної реформи залучено Basel Institute on Governance (Швейцарія) – міжнародну некомерційну антикорупційну організацію, яка працює в партнерстві з українською юридичною фірмою Sayenko Kharenko.

"До травня поточного року консультанти вивчать та проаналізують наявні в "Укравтодорі" закупівельні та управлінські процеси з точки зору запобігання корупції. На основі дослідження до липня 2021 року планується фіналізувати та затвердити План антикорупційних заходів. До 2023 року консультант супроводжуватиме імплементацію Плану в "Укравтодорі" та його підрозділах", - наголошується в повідомленні.

Голова "Укравтодору" Олександр Кубраков також зазначив, що за минулий рік агентству вдалося створити єдині правила закупівель у галузі, впровадити незалежний технагляд і додатковий контроль проектних рішень.

"Ми працювали над запобіганням корупційним ризикам шляхом цифровізації процесів управління та підвищенням виконавчої та фінансової дисципліни. Пілотний проект із ЄБРР дає шанс цим змінам стати незворотними", - наголосив він.

Як повідомлялося, "Укравтодор" ініціював включення Антикорупційного пілотного проекту до кредитної угоди з ЄБРР навесні 2020 року. Умови угоди передбачають обов'язкове виконання реформ для отримання кредитних траншів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА