18:29 16.03.2021

Трейдери з 17 березня зможуть вільно обирати єдину митну декларацію - Держмитниця

1 хв читати
Трейдери з 17 березня зможуть вільно обирати єдину митну декларацію - Держмитниця

Нова комп'ютеризована транзитна система (New Computerised Transit System - NCTS) з 17 березня виходить на етап національного застосування після чотиримісячного тестування на чотирьох митницях, повідомила Державна митна служба.

"З 17 березня трейдери можуть самостійно обирати одну з двох систем для поміщення товарів у режим транзиту: або NCTS, або національну систему контролю доставки товарів", - зазначило відомство в Telegram-каналі у вівторок.

Як пояснила Держмитниця, з листопада тривав перший етап - пілотний проект застосування NCTS. На цьому етапі з системою спільного транзиту працювали тільки чотири митниці: Волинська, Київська, Північна й Одеська. При цьому трейдери, які брали участь в експерименті, одночасно подавали дві декларації: транзитну T1UA і звичайну ЕЕ.

З 17 березня до NCTS будуть поступово підключені всі митниці: першими - митниці на західному кордоні, потім - найбільші внутрішні митниці й у подальшому - інші, додало відомство.

Приєднання України до спільної транзитної системи NCTS дає змогу прискорити митні процедури під час проходження товарів через українсько-європейський кордон у режимі транзиту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА