13:28 17.03.2021

Україна та Республіка Корея домовилися про грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні

2 хв читати
Україна та Республіка Корея домовилися про грантове фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні

Україна та Республіка Корея домовилися про співпрацю в розвитку високошвидкісного залізничного руху в Україні й поліпшенні пасажирських перевезень залізницею.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України в середу, ці домовленості були досягнуті й підписані під час візиту української делегації на чолі з першим заступником міністра інфраструктури Дмитром Абрамовичем до Сеула та зустрічі з керівництвом Міністерства землі, інфраструктури і транспорту Республіки Корея.

Участь у зустрічі також узяли: представники Міністерства економіки і фінансів Корейської Республіки, Корейського експортно-імпортного банку, Корейської національної залізниці, Hyundai Corporation та Hyundai Engineering & Construction. До складу української делегації також увійшли заступник міністра фінансів України Олександр Кава та представники "Укрзалізниці".

"Зараз маємо офіційні підписані домовленості з корейською національною залізницею, які передбачають можливість грантового фінансування пре-ТЕО для будівництва євроколії в Україні. Вдячний за постійну підтримку та зацікавленість корейської сторони та компанії Hyundai Corporation у розвитку транспортного сектору України. Ми готові надалі поглиблювати наші відносини. Сподіваюся, що майбутнє співробітництво наших сторін дасть очікувані та ефективні результати", - прокоментував розширення співпраці між сторонами міністр інфраструктури Владислав Криклій, якого цитує прес-служба.

Відомство зазначає, що під час зустрічі Абрамович презентував пріоритетні інфраструктурні проекти у сфері транспорту. Корейська сторона висловила зацікавленість у розширенні співпраці для спільної реалізації нових інфраструктурних проектів.

Крім того, у рамках двосторонньої зустрічі із Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Республіки Корея українська сторона висловила готовність укласти цього року угоду між урядами обох країн стосовно кредитів від Фонду співробітництва економічного розвитку Республіки Корея. Сторони також позитивно відзначили попередні домовленості щодо підписання Меморандуму про визнання дипломів/свідоцтв фахівців моряків і розглянули можливість його укладення поточного року.

Під час зустрічі також було обговорено пріоритетні питання співпраці в рамках Організації співробітництва залізниць. Корейська сторона запросила Україну взяти участь у 49-й сесії наради міністрів Організації співробітництва залізниць, проведення якої заплановане на червень цього року в Сеулі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА