13:42 17.03.2021

Україна відновить експорт м'яса птиці до ЄС із 20 березня

2 хв читати
Україна відновить експорт м'яса птиці до ЄС із 20 березня

Європейський Союз 17 березня визнав зонування України за високопатогенним грипом птиці, що надасть можливість країні постачати безпечну продукцію птахівництва з неінфікованих зон до країн ЄС навіть з урахуванням чинних карантинних обмежень у зонах, де раніше фіксувалися випадки хвороби.

Про це повідомила Державна служба України з питань безпечності продуктів харчування і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в середу.

"Визнання зонування дасть Україні змогу відновити торгівлю з ЄС продукцією птахівництва. Це відбудеться навіть з урахуванням того, що досі діють карантинні обмеження в зонах, де були випадки хвороби, і постачати безпечну продукцію з неінфікованих зон", - повідомила глава служби Владислава Магалецька.

Крім того, заступник міністра економіки - торговий представник України Тарас Качка написав у Facebook, що експорт м'яса птиці до ЄС було зупинено на період зонування через кілька спалахів високопатогенного грипу птиці в Україні.

"Лише кілька тижнів - і експорт буде відновлено. Й це ознака нормальної, якісної та дружньої взаємодії між Україною і ЄС, яке забезпечує Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України і Держпродспоживслужба", - йдеться в повідомленні Качки у Facebook.

Як повідомлялося, експорт українського м'яса птиці до країн ЄС (без Великої Британії) скоротився в січні-листопаді 2020 року на 18,1% порівняно з аналогічним періодом 2019 року - до 100,88 тис. тонн, проте Україна зберегла третє місце за цим показником.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА