12:33 18.03.2021

Шмигаль запропонував розглянути питання про відкриття бюро землі Північний Рейн-Вестфалія в Україні

2 хв читати
Шмигаль запропонував розглянути питання про відкриття бюро землі Північний Рейн-Вестфалія в Україні

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував розглянути питання про відкриття бюро землі Північний Рейн-Вестфалія в Україні.

"Для посилення міжрегіонального співробітництва глава українського уряду запропонував розглянути питання про відкриття бюро землі Північний Рейн-Вестфалія в Україні, що стало б додатковим поштовхом для максимального використання наявного потенціалу", - йдеться в повідомленні прес-служби уряду за результатами зустрічі Шмигаля з головою Християнсько-демократичного союзу, прем'єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Арміном Лашетом.

За словами Шмигаля, однією з головних функцій представництва могло б бути поширення всебічної інформації серед промисловців та підприємців землі Північний Рейн-Вестфалія про можливості започаткування співпраці з українськими партнерами.

"Йдеться про поширення об'єктивної інформації про Україну для поглиблення не лише бізнес-контактів, а й інтенсифікації співпраці в освітній, туристичній, культурній та інших сферах", - зазначив прем'єр.

Шмигаль також наголосив на важливості партнерства з федеральною землею, яка є економічно потужним регіоном і посідає перше місце серед німецьких федеральних земель за обсягом торгівлі та інвестицій з України.

"Останніми роками відчутно інтенсифікувалося партнерство між Україною та очолюваною вами потужною федеральною землею, передусім у сфері економіки. Ми маємо хороші приклади співпраці в різних сферах. Більшість німецьких інвесторів із суттєвим обсягом капіталовкладень в економіку нашої держави походить саме із землі Північний Рейн-Вестфалія", - заявив український прем'єр.

Окрім цього, він висловив сподівання на активну участь німецької сторони в міжнародній платформі з деокупації Криму.

Прем'єр України також передав Лашету запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА