14:14 18.03.2021

Україна зацікавлена в досвіді економічно потужних регіонів Німеччини в реструктуризації вугільних регіонів - Шмигаль

1 хв читати
Україна зацікавлена в досвіді економічно потужних регіонів Німеччини в реструктуризації вугільних регіонів - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що Україна зацікавлена у досвіді економічно потужних регіонів Німеччини в реструктуризації вугільних регіонів, повідомляє прес-служба уряду за результатами зустрічі Шмигаля з президентом Ландтагу федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Андре Купером.

"Сторони обговорили питання щодо посилення міжрегіональної взаємодії, зокрема в контексті обміну досвідом у питаннях децентралізації та у сфері трансформації вугільних регіонів. Очільник уряду відзначив важливу роль німецької сторони у послідовній підтримці України в процесі проведення важливих реформ, особливо у сфері децентралізації", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр, зокрема, наголосив, що Україна зацікавлена в обміні досвідом із німецькими партнерами у сфері реструктуризації вугільних регіонів, їх відновлення та перетворення на енергоефективні населені пункти.

"У жовтні минулого року землю Північний Рейн-Вестфалія відвідала українська делегація, яка мала змогу на практиці ознайомитися з процесом закриття шахт і трансформації вугільних регіонів. Сподіваюся, що вже найближчим часом ми зможемо вийти на конкретні проекти", - зазначив він.

Зі свого боку Купер зазначив, що земля Північний Рейн-Вестфалія готова ділитися досвідом з Україною в питанні справедливої трансформації вугільних регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА