18:36 18.03.2021

В Україні запускають експертну платформу для допомоги містам у реалізації великих інфраструктурних проектів

2 хв читати

В Україні запускають експертну платформу Transport City Projects, націлену допомагати містам у реалізації великих інфраструктурних проектів, які вони не можуть реалізувати самостійно.

Про запуск такої платформи оголосили менеджер транспортних проектів Євген Петрощук, радник голови "Укравтодору" з питань децентралізації Вадим Олійник, співзасновник і координатор групи Road 3.0 Ukraine, член World Road Association Андрій Сокол-Черніловський і радник програми президента "Велике будівництво" Олег Варивода у Києві в четвер, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

"Ми створюємо платформу для того, щоб допомагати містам розвиватися і розвивати великі інфраструктурні об'єкти, які місцевий бюджет не зможе реалізувати самостійно. Це такі об'єкти, як мости, велосипедні доріжки навколо великих міст, транспортна розв'язка з містами-супутниками тощо", - сказав під час прес-конференції радник голови "Укравтодору".

Серед можливостей нової платформи - залучення фінансування, пошук і переговори з інвесторами, консультація щодо реалізації складних інфраструктурних проектів, обмін досвідом. Окрім того, тут також допомога в розробленні першочергових ініціатив для вирішення транспортних проблем міст: від аудиту транспортної системи до пріоритизації проектів і створення механізмів оцінки ефективності, також лобіювання інтересів міст на загальнонаціональному рівні.

"В Україні є великі інфраструктурні об'єкти, на які у міст не вистачає коштів, щоб їх реалізувати. Ми з колегами зібралися, почали обговорювати всі ці питання. У кожного з нас є певна експертиза в реалізації проектів. І стало зрозуміло, що потрібно створити таку платформу, яка зможе бути медіатором між містом, державою і фахівцями. Надалі ми створюватимемо круглі столи з містами та підприємствами й обговорюватимемо проекти, які зможуть змінити країну на краще", - прокоментував мету платформи менеджер транспортних проектів Петрощук.

Говорячи про проекти, які веде експертна платформа, він зазначив, що наразі триває робота над проектами у Києві, Харкові, Одесі та Дніпрі.

"Усе починалося в Одеській області. Є хороший кейс, коли Чорноморська міська рада намагалася з 2016 року побудувати міст через Сухий Лиман... Тоді ми відпрацювали механізм передання недобудови з комунальної в державну власність. Завдяки програмі "Велике будівництво" роботи відновлено, і я впевнений, що цього року міст буде добудовано", - додав радник програми "Велике будівництво" Варивода.

"Якщо говорити про Київ, то це Дарницький міст, роботи щодо якого вже почали виконувати. Також ми ведемо такі об'єкти, як будівництво метро (четвертої лінії метрополітену в Києві, а також метро в Харкові й Дніпрі) і City Express, який нині також проговорюють із Дніпром і Харковом. City Express - це проект "Укрзалізниці", але ми теж його експертно "просуватимемо", - підсумував Петрощук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА