19:00 18.03.2021

"МХП" спростив корпоративну структуру за рахунок злиття з трьома 100-відсотковими "дочками"

3 хв читати
"МХП" спростив корпоративну структуру за рахунок злиття з трьома 100-відсотковими "дочками"

Рада директорів агрохолдингу MHP SE на позачергових зборах акціонерів 18 березня отримала схвалення на злиття зі своїми 100-відсотковими кіпрськими дочірніми компаніями - Raftan Holding Limited, Hemiak Investments Limited і Eledem Investments Limited, ідеться у біржовому повідомленні компанії в четвер.

Згідно з ним, під час зборів також було розглянуто поправки до статуту компанії, які можуть покращити корпоративні стандарти управління. Поправки стосувалися складу ради директорів, призначення членів ради директорів, термінів їхніх повноважень і переобрання. Зміст прийнятих рішень у біржовому повідомленні не наводиться.

За даними агрохолдингу, все майно Raftan, Hemiak і Eledem, що належать групі компаній "МХП", буде передано в холдингову компанію MHP SE, зокрема їхні борги, обтяження і зобов'язання. Крім того, всі договірні зобов'язання дочірніх компаній залишаться в повній силі після завершення злиття "МХП" і належним чином виконуватимуться MHP SE.

Група "МХП" повідомила в лютому, що вирішила реструктурувати, раціоналізувати та спростити свою корпоративну структуру, діяльність і операції на Кіпрі шляхом здійснення внутрішньогрупової реорганізації. За даними агрохолдингу, це рішення буде корисним MHP SE та її акціонерам за рахунок скорочення витрат на юридичні послуги, аудит і корпоративне адміністрування Raftan, Hemiak і Eledem.

"МХП" зазначив, що злиття з Raftan, Hemiak і Eledem набуде чинності після ухвалення постанов кіпрського суду.

Як повідомлялося, загальні активи Raftan оцінюються (тут і далі згідно з аудитованою звітністю за 2020 рік) у $154,18 млн, зобов'язання - $2,95 млн, Hemiak - відповідно $272,65 млн і $0,01 млн і Eledem - відповідно $405,67 млн і $403,17 млн.

Raftan Holding Limited володіє 100% акцій ТОВ "Вінницька птахофабрика"; Старинською птахофабрикою (Київська обл.); MHP Food Trading LLC (ОАЕ) і MHP Trading FZE (ОАЕ); Scylla Capital Limited (Британські Віргінські острови), MHP EU GmbH (Німеччина). Також компанія володіє 95,35% акцій ПрАТ "МХП"; (Київська обл.); 95% ТОВ "НВФ Урожай"; 50,8% ТОВ "МХП-Поділля-Колодно"; 99,99% MHP East Europe (Словаччина); 75% MHP Saudi Arabia Trading Company LLC (КСА).

Raftan Holding Limited також є міноритарієм у компаніях ПрАТ "Агрофорт" (Київська обл.) - 13,84%, ТОВ "Захід-Агро МХП" - 0,26% і ТОВ "MHP-LK UKRAINE GROUP LLC" - 47,93%.

Компанії Hemiak Investments Limited належить 100% словенського виробника курятини Perutnina Ptuj.

Виручка МХП за дев'ять місяців 2020 року знизилася на 6% - до $1,41 млрд. Агрохолдинг отримав $109 млн чистого збитку проти $276 млн чистого прибутку за дев'ять місяців 2019 року. Це пов'язано зі збитками від курсової різниці в $191 млн за січень-вересень 2020 року порівняно з прибутком розміром $182 млн за січень-вересень 2019 року. EBITDA МХП за зазначений період скоротилася на 7% - до $332 млн.

МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Також виробляє зернові, соняшникову олію, продукти м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені півтуші курей, які переробляються, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. В лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Засновником, мажоритарним акціонером і головою правління МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА