19:42 18.03.2021

Держмитниця встановлює практику мінімальної межі митних платежів із фури для товарів із Туреччини та Китаю

2 хв читати
Держмитниця встановлює практику мінімальної межі митних платежів із фури для товарів із Туреччини та Китаю

Державна митна служба встановила мінімальний обсяг митних платежів для фури або контейнера з турецькими товарами господарської групи або текстилем і має намір поширити таку практику на товари, що надходять із Китаю, повідомив глава служби Павло Рябікін.

"Ми для себе вирішили: зараз минуть три місяці, ми переглянемо статистику за турецьким карго і в червні ще раз здійснимо перегляд мінімальної межі розмитнення... Більше того, наразі готується аналогічна програма щодо китайських вантажів - ми хочемо привести китайські вантажі за аналогічними позиціями до мінімальної межі, нижче за яку ми просто зупинятимемо митне оформлення й перевірятимемо ще раз усе", - сказав він під час засідання парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики в середу.

"Ми плануємо тільки за турецькими вантажами отримати до кінця року до 1 млрд грн додатково до бюджету", - додав Рябікін.

За його словами, у 2019-2020 році середній платіж з одного контейнера або фури з господарської групи за турецькими товарами становив у середньому 250-300 тис. грн, а за товарами текстильної групи - близько 800 тис. грн.

"Після цього аналізу, коли ми отримали від турецьких колег додаткову цінову інформацію, поставили для себе мінімальну межу, нижче за яку ми не можемо собі дозволити оформити машину. Такою мінімальною межею стали 700 тис. грн - госпгрупа і 1,7 млн грн - за текстильними товарами. Це за умови, що машина заповнена найдешевшою номенклатурою. Тобто жодна машина, за нашими розрахунками, не може бути розмитнена дешевше. Це в першому випадку вдвічі дорожче, ніж те, що показує статистика останніх двох років, а в другому випадку - втричі", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА