20:34 19.03.2021

Україна очікує прискорення інтеграції з ЄС у рамках ініціативи Східного партнерства

2 хв читати
Україна очікує прискорення інтеграції з ЄС у рамках ініціативи Східного партнерства

Україна, Грузія і Молдова виступили зі спільною ініціативою про початок в межах Східного партнерства формату посилених діалогів "ЄС+3 асоційовані партнери", зокрема в сферах імплементації зони вільної торгівлі і секторальної інтеграції, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ми сподіваємося, що у межах Східного партнерства для асоційованих держав-партнерів буде запропонована глибша інтеграція на основі підходу "більше за більше". Тобто чим більший прогрес країн-партнерів у здійсненні реформ, тим більшу підтримку вони отримують з боку ЄС. Інтеграція до внутрішнього ринку ЄС, енергетична безпека, "зелений курс" ЄС, діджиталізація, охорона здоров’я, — це ті сфери, які цікаві Україні для поглиблення співпраці", - цитує Шмигаля під час зустрічі з Федеральним Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, яка відбулася в ході робочого візиту прем’єр-міністра України до ФРН прес-служба Кабміну в п'ятницю.

Глава українського уряду також наголосив, що актуальним питанням є посилення безпеки вимірювання співпраці в рамках Східного партнерства, насамперед у протидії гібридним загрозам Російської Федерації в регіоні.

Окремо Шмигаль наголосив, що членство України в НАТО суттєво посилить східний фланг Альянсу і зміцнить загальноєвропейську безпеку в цілому. Україна сподівається на підтримку Німеччини в питанні надання нашій державі Плану дій щодо членства в НАТО.

Під час зустрічі сторони також обговорили питання окупації Криму та порушення прав людини на окупованих Росією українських територіях.

Шмигаль зазначив, що Україна очікує від Німеччини і Європейського Союзу активної ролі в роботі Кримської платформи, яка повинна стати майданчиком для координації міжнародних зусиль для захисту прав людей в Криму і деокупації півострова.

"Президент України запросив понад 100 світових лідерів, включно з канцлером Ангелою Меркель, для участі в Кримській платформі. Ми пропонуємо Німеччині очолити один із напрямів діяльності Платформи, який може бути пов’язаний із захистом прав людини, або пом’якшенням економічних наслідків від діяльності РФ для держав Чорноморського регіону", - зазначив прем'єр.

Він також подякував Німеччині за підтримку територіальної цілісності і суверенітету України і додав, що наша країна разом із європейськими партнерами продовжить вимагати від Росії доступу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та управління Верховного комісара ООН з прав людини на тимчасово окуповані нею території.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА