11:19 22.03.2021

Вітренко посилив експертну раду при Міненерго фахівцями з геології та видобутку вуглеводнів

2 хв читати
Вітренко посилив експертну раду при Міненерго фахівцями з геології та видобутку вуглеводнів

Т.в.о. міністра енергетики України Юрій Вітренко розширив експертну раду при міністерстві фахівцями з геології, запасів і видобутку вуглеводнів.

Згідно з наказом №28 від 18 березня 2021 року, оприлюдненим на сайті міністерства, до складу введені експерт Держкомісії України по запасах корисних копалини Олександр Педай, доценти Івано-Франківського національного технічного університету Андрій Ярема і Тарас Здерка, доктор технічних наук (розробка нафтових і газових родовищ) Дмитро Єгер, член Української нафтогазової академії Петро Чепіль, виконавчий директор Української енергетичної асоціації Олексій Шульга.

Також до складу ради ввійшли геолог ПрАТ "Природні ресурси" Олег Стечак, радник глави ТОВ "Оператор ГТС України" Олександр Ковалко, представники ТОВ "НВФ "Гера Лтд" Володимир Щербина, Андрій Яковлев і Андрій Маланчук, експерт із видобутку вуглеводнів Микола Коляда, президент "Надраспецтехнологія" Іван Зезекало.

Водночас зі складу експертної ради виведені Сергій Чех і Юлія Рибак.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" у 2020 році заявив про намір приростити нові ресурси вуглеводнів і з цією метою збільшив роль геологічного напряму в структурі групи, Збільшити видобуток "Нафтогаз" планує шляхом інвестування в глибоке буріння, нетрадиційний газ, зокрема газ зі щільних колекторів (tight gas), і морський шельф.

"Нафтогаз" планує інвестувати у видобуток вуглеводнів $7,3 млрд у 2021-2025 рр., наростивши запаси в 1,8 разу. В 2026-2030 рр. інвестиції мають становити $14,1 млрд.

При цьому частка інвестицій у нові родовища з 2023 року має перевищити інвестиції у вже розвідані. Група не зможе самостійно профінансувати озвучені плани, тому планується залучати до процесів сторонніх інвесторів.

На сьогодні "Нафтогаз" має 254 млрд куб. м розвіданих запасів газу і 157 млрд куб. м умовних і перспективних, а в 2025 році планує наростити їх до 250 млрд куб. м розвіданих і 500 млрд куб. м умовних і перспективних.

Згідно з даними платформи прозорості ОГТСУ, видобуток газу в Україні в 2020 році становив 19,742 млрд куб. м (-4,4% до 2019-го). Валовий видобуток державного "Укргазвидобування" у 2020 році становив 14,23 млрд куб. м, "ДТЕК Нафтогаз" Ріната Ахметова - 1,84 млрд куб. м, "Укрнафта" - 1,162 млрд куб. м, "Укрнафтобуріння" Ігоря Коломойського і Віталія Хомутинніка - 725,4 млн куб. м, Smart Energy Вадима Новинського - 400,6 млн куб. м, ПГНК - 238,9 млн куб. м, групи "Західнадрасервіс" Зіновія Козицького - 204 млн куб. м, "Гео Альянс" Віктора Пінчука - 203 млрд куб. м. Burisma Group Миколи Злочевського на середину березня так і не оприлюднила даних щодо видобутку за минулий рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА