18:24 22.03.2021

Всеукраїнський локдаун може знизити на третину кількість угод у всіх сегментах нерухомості - АФНУ

2 хв читати
Всеукраїнський локдаун може знизити на третину кількість угод у всіх сегментах нерухомості - АФНУ

Якщо буде оголошено всеукраїнський локдаун, то кількість угод може знизитися в середньому на 30% у всіх сегментах нерухомості, однак на цінах це навряд чи позначиться: на час локдауну вони будуть "заморожені", повідомив президент Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України (АФНУ) Юрій Піта агентству "Інтерфакс-Україна".

"Фактично ринок житиме, як це було навесні 2020 року. Тобто охочі придбати або орендувати об'єкт нерухомості зможуть це зробити без особливих перешкод. Однак ментально більшість потенційних клієнтів відкладуть угоди на два-три тижні", - зазначив Піта.

За оцінкою експерта, у сегментах приватних будинків та нежитлової нерухомості очікується суттєве пожвавлення в усіх найбільших українських містах із другої половини квітня, з послабленням карантинних заходів.

При цих умовах у другому кварталі вартість нежитлових приміщень, переважно на перших поверхах житлових комплексів на первинному та вторинному ринках, може зрости до 5%, а ціна приватних будинків збільшиться від 3% до 7% залежно від площі будинку, локації та інших додаткових факторів (об'єктів інфраструктури поруч, транспортного сполучення, рекреаційних можливостей тощо).

"До літа майже повністю буде реалізовано накопичений за час суворого карантину відкладений попит на об'єкти нерухомості. Тому варто очікувати зростання цін на затребувані об'єкти", - сказав Піта.

Створена у 1995 році Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України - провідна профільна громадська організація країни, що об'єднує представників із 25 регіонів країни у 32 містах. На сьогодні її членами вже є понад 2000 професійних рієлторів, а відділення відкриті практично у всіх областях України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА