08:54 23.03.2021

ВВП Німеччини у 2021 році зросте лише на 3,1%

1 хв читати
ВВП Німеччини у 2021 році зросте лише на 3,1%

Незалежна рада економістів при уряді ФРН погіршила прогноз зростання економіки країни в поточному році до 3,1% порівняно з 3,7%, що очікувалися минулої осені, оскільки пандемія COVID-19 продовжує чинити негативного впливу.

У звіті так званої "ради мудреців" йдеться, що через локдаун і високий рівень інфікування населення, що зберігається, в першому кварталі ВВП Німеччини впаде на 2%.

До того ж економісти зазначають, що вже в найближчі місяці економіка може перейти до зростання і до кінця року досягти докризового рівня. У 2022 році прогнозується підйом ВВП на 4%.

Однак все залежатиме від успіхів у боротьбі з коронавірусною інфекцією.

"Щойно з'явиться можливість ефективно знизити кількість інфікованих і вакцинувати більшу частину населення, серйозно постраждала від обмежень сфера обслуговування, готельний бізнес та роздрібна торгівля повернуться до життя, - заявив член експертної ради Ахім Трюгер. - Це має сприяти зростанню".

Економісти прогнозують інфляцію поточного року на рівні 2,1% і 1,9% у 2022 році. Безробіття, як очікується, складе відповідно 5,9% і 5,3%.

Вони також очікують, що у 2021 році зростання економіки єврозони складе 4,1%, у наступному році - 4,2%.

"Рада мудреців" при уряді ФРН була створена в 1963 році. Нині до її складу входять Волькер Віланд, Ахім Трюгер, Моніка Шнітцер, Вероніка Грімм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА