11:20 23.03.2021

Найбільш оплачувані вакансії в Києві у керівників, програмістів і ріелторів - центр зайнятості

3 хв читати
Найбільш оплачувані вакансії в Києві у керівників, програмістів і ріелторів - центр зайнятості

Станом на 1 березня 2021 року Київський міський центр зайнятості (КМЦЗ) зафіксував, що найбільш оплачуваними в місті є вакансії керівників, програмістів і ріелторів.

Так, у вакансіях керівника департаменту (директора, начальника) роботодавці пропонували майже 50 000 грн, інженера-програміста - 36 969 грн, фахівця з корпоративного управління – 35 000 грн, ріелтора – 25 000 грн, начальника відділу - 22 700 грн, уповноваженого з антикорупційної діяльності - 22 375 грн, виконавчого директора, продюсера - по 21 750 грн, начальника проектно-кошторисного бюро - 21 000 грн, менеджера житлового будинку, слюсаря-збирача двигунів, електромонтажника будівельного, ливарника металів і сплавів - по 20 000 грн відповідно.

Водночас середній розмір запропонованої у вакансіях заробітної плати становив 9 300 грн.

У розрізі професій найбільш затребувані в Києві фахівці (медсестри, вихователі, бухгалтери, оцінювачі-експерти, інструктори з фізкультури, електромеханіки, техніки і лаборанти), працівники сфери торгівлі та послуг (продавці, поліцейські, кухарі, охоронці, соціальні працівники, працівники ресторанного господарства), кваліфіковані робітники (електромонтери, слюсарі, електрогазозварники, робочі з комплексного обслуговування і ремонту будинків), робітники з обслуговування та експлуатації обладнання та машин (водії громадського транспорту, трактористи, токарі, асфальтобетонники, машиністи насосних установок), а також некваліфіковані працівники (двірники, прибиральники, вантажники, підсобні робітники).

Найбільше вільних вакансій було знайдено у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (1 392), державного управління та оборони, обов'язкового соціального страхування (1 193), транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності (1 044), освіти (1 011), найменше - у сфері інформації та телекомунікацій - 48.

Як повідомляється, навантаження на одну вакансію в Києві в середньому зменшилося від трьох до двох осіб.

Найбільше навантаження на одне вакантне місце в Києві було зафіксовано у сфері інформації та телекомунікацій - 25 претендентів (на обліку в столичній службі зайнятості перебувають 1 205 безробітних за 48 наявних вакансій); навантаження у сфері фінансової та страхової діяльності - 12 осіб (1 764 безробітних за 146 вакансій); у сфері професійної, наукової і технічної діяльності - 5 осіб (1 356 безробітних за 294 вакансій). На кожну вакансію службовця і керівника (252 вакансії) претендує 31 особа (7 808 претендентів, які перебувають на обліку).

Отже, як зазначають у КМЦЗ, є дисбаланс між тими, хто шукає роботу. Серед них, як правило, переважають особи з вищою освітою і відповідним досвідом роботи, і вакансіями, більшість з яких розрахована на представників робітничих професій.

Станом на 1 березня 2021 року в базі Київського міського центру зайнятості нараховувалося 8 575 вакансій, що відповідає їх кількості порівняно з таким самим періодом минулого року.

Як повідомляється, завдяки співпраці служби зайнятості з роботодавцями кількість вакансій у столиці не поменшала навіть під час пандемії.

За словами директора Київського міського центру зайнятості Віктора Білича, "поглиблення співпраці з роботодавцями, реалізація програм фінансової допомоги бізнесу на період карантинних заходів сприяла тому, що центру зайнятості вдалося зберегти значну кількість наявних робочих місць та стимулювати роботодавців до створення нових, що збільшило кількість вакансій до рівня попереднього року, незважаючи на пандемію коронавірусу".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА