13:22 23.03.2021

Дорожники розпочали ремонт ділянки дороги М-12 на Тернопільщині - частини траси М-30 - "Укравтодор"

2 хв читати
Дорожники розпочали ремонт ділянки дороги М-12 на Тернопільщині - частини траси М-30 - "Укравтодор"

Дорожники розпочали поточний середній ремонт між містами Тернопіль і Бережани дороги М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам’янка, яка стане складовою маршруту до 30 річниці Незалежності України М-30 Стрий - Ізварине.

Як повідомило Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") на своїй сторінці у Facebook у вівторок, 22 березня перша бригада субпідрядника "Техно-Буд-Центр" почала працювати в с. Підгороднє Тернопільського району (км 140 дороги М-12). Зокрема, вона почала готувати до ремонту міст - відфрезерувала зношене покриття та розпочала демонтаж арматури. Невдовзі розпочне роботу бригада генерального підрядника - Onur Group Ukraine.

Загальна протяжність ділянки поточного середнього ремонту становить 47 км.

Крім того, найближчим часом "Укравтодор" планує оголосити торги на об'єкти капітального ремонту: відрізки М-12 у межах міста Бережани і за ним до межі з Прикарпаттям.

Агентство зазначає, що ділянка майбутньої автодороги М-30 Стрий - Ізварине в Тернопільській області проходить від меж Франківщини та Хмельниччини через Тернопіль. Від обласного центру до межі Хмельницької області її ремонтували в 2018 році. Але від Тернополя через місто Бережани до меж Івано-Франківської області ця автодорога не знала ремонту ще з 1990-х років.

Разом із трасою М-04 Знам’янка - Луганськ - Ізварине автодорога М-12 об'єднається в найдовший автошлях країни протяжністю 1392,3 км.

Як повідомлялося, в грудні 2020 року президент України Володимир Зеленський заявив, що в 2021-му, у 30-ту річницю Незалежності України, у рамках програми "Велике будівництво" планується відкрити найдовшу трасу в країні - М-30 - від Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської області.

"Уся наша філософія спрямована на об'єднання України, й саме про це інфраструктура. Ми хочемо об'єднати захід і схід однією великою швидкісною дорогою, яка називається М-30. Це буде найдовша дорога в Україні - 1400 кілометрів. Вона йтиме зі Стрия, але доходитиме лише тільки до Покровська, тому що 200 кілометрів цієї дороги - на тимчасово окупованій частині Луганської області", - зазначив тоді глава держави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА