11:27 25.03.2021

Уряд України продовжив фіксовану ціну е/е для населення та низки інших споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год до 1 травня

2 хв читати
Уряд України продовжив фіксовану ціну е/е для населення та низки інших споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год до 1 травня

 Кабінет Міністрів України продовжив до 1 травня 2021 року дію фіксованої ціни на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/кВт-год, свідчить оприлюднена у четвер на "Урядовому порталі" постанова №238 від 24 березня 2021 року.

Згідно з постановою, крім індивідуальних побутових споживачів, фіксована ціна на цей період також застосовується для низки споживачів, а саме, у гуртожитках, які розраховуються за ресурс за загальним лічильником у рамках побутових потреб, без урахування фахової та господарської діяльності, а також у багатоквартирних житлових будинках, зокрема гуртожитках, на технічні цілі (наприклад, роботу котелень, ліфтів, освітлення дворів).

Крім цього, е/е за фіксованою ціною оплачуватимуть дачні, садові, гаражно-будівельні кооперативи на технічні цілі та освітлення.

Водночас до категорії споживачів, які отримують ресурс за фіксованою ціною, належать юрособи - власники житла для внутрішньо-переміщених осіб та релігійні організації в частині задоволення побутових потреб.

За наявності двозонних лічильників споживачі оплачують половину ціни за період із 23:00 до 7:00, за наявності тризонних лічильників - 1,5 фіксованої ціни з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 22:00 і 0,4 цієї ціни - з 23:00 до 7:00. У всіх інших часових проміжках оплачується повна вартість.

Уряд також зберіг умови продажу НАЕК "Енергоатом" та ПрАТ "Укргідроенерго" електроенергії ДП "Гарантований покупець" у рамках спецобов'язків для забезпечення населення, зберігши ціну продажу для НАЕК у розмірі 150 грн/МВт-год, для "Укргідроенерго" - 10 грн/МВт-год.

При цьому уряд виключив із Положення про ПСО пункт, який зобов'язує цю генерацію продавати е/е не нижче собівартості.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України на засіданні в середу ухвалив рішення зберегти тариф на електроенергію для населення на наявному рівні 1,68 грн/кВт-год.

Водночас, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд дозволив "Енергоатому" повноцінно працювати на вільному конкурентному ринку, що забезпечить компанію необхідними коштами для проведення ремонтів та виконання програм із модернізації та безпечного функціонування атомних електростанцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА