12:49 25.03.2021

"Нафтогаз" у квітні збереже ціну газу для населення 6,86 грн/куб.м - Коболєв

2 хв читати
"Нафтогаз" у квітні збереже ціну газу для населення 6,86 грн/куб.м - Коболєв

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" у квітні збереже ціну природного газу для побутових споживачів (населення) на поточному рівні 6,86 грн/куб. м, а ціна газу в межах постачальника "останньої надії" на наступний місяць також збережеться на березневому рівні в розмірі 6,99 грн/куб. м.

"Ми своїм клієнтам плануємо запропонувати на квітень таку саму ціну, яка була у них у березні. Й у такий спосіб ми завершуємо опалювальний сезон стабільною ціною", - сказав він в ефірі "5 каналу".

Водночас Коболєв не став говорити, яку фіксовану ціну група готова запропонувати в межах річного контракту, термін дії якого розпочнеться 1 травня 2021 року, і населенню, і оптовим покупцям.

"Цю ціну поки що не визначено. Ми підписали перший великий контракт (з ТОВ "Йе Енергія" Дмитра Фірташа - ІФ), який містить формулу ціноутворення. Ціна буде точно відома 25 квітня цього року", - зазначив голова "Нафтогазу".

Коболєв також повідомив, що частка групи на ринку з серпня 2020 року на сьогодні зросла на 11 п.п. - до 13%.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України встановив на лютий-березень 2020 року граничну ціну газу в 6,99 грн/куб. для побутових споживачів, а також для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) і релігійних організацій.

У Міністерстві енергетики у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що не мають наміру ініціювати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб. м, встановленого урядом на лютий-березень для побутових і низки інших споживачів.

НКРЕКП 5 березня попередньо схвалила рішення, яким зобов'язала всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам базовий річний пакет терміном дії з 1 травня до 30 квітня за фіксованою ціною.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" уже запропонував учасникам ринку купувати у нього ресурс на рік вперед за фіксованою ціною, зазначивши, що група за дорученням уряду завершила розроблення ринкового рішення, яке зможе захистити домогосподарства від сезонних стрибків ціни на газ під час наступного опалювального сезону, а також від зростання цін, що спостерігається через відновлення світової економіки.

Річний тариф, який впроваджується для захисту споживачів, надаватиметься за замовчуванням усіма газопостачальними компаніями, як це передбачено проектом рішення НКРЕКП. Водночас кожен споживач зможе змінювати річний тарифний план на щомісячний протягом року, а також обрати послуги будь-якого іншого постачальника газу.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА