12:57 26.03.2021

На порядку денному позачергового засідання Ради очікуються законопроекти про підтримку ФОП і про перелік заборонених до приватизації підприємств

2 хв читати
На порядку денному позачергового засідання Ради очікуються законопроекти про підтримку ФОП і про перелік заборонених до приватизації підприємств

Верховна Рада на позачерговому засіданні може розглянути поряд із законопроектами про амністію капіталів (5155, 5156) і компенсацію фізособам-підприємцям та співробітникам підприємств, що постраждали через локдаун (5300), також законопроекти про розблокування приватизації 4543, про посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки (4157) і про перелік заборонених до приватизації підприємств (4020), повідомила заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа ("Слуга народу").

"Очікується, що найближчим часом президент скерує до Верховної Ради листа з проханням скликати ще одне позачергове засідання, щоб розглянути невідкладні законопроекти. По-перше, законопроект про компенсацію в розмірі 8 тис. грн для ФОП і співробітників підприємств, які змушені закритися через локдаун в областях червоної зони", - сказала Підласа агентству в п'ятницю.

На порядку позачергового засідання також очікується проект закону 4020 про перелік держкомпаній, заборонених до приватизації повністю або в яких заборонено відчужувати контрольний пакет акцій, що належить державі, додала Підласа.

"Президент може запропонувати також ВР розглянути законопроекти про амністію капіталів (5155, 5156), про посилення відповідальності за порушення вимог пожежної безпеки (4157) і законопроект про розблокування великої приватизації (4543)", - додала народний депутат.

За її словами, терміновість розгляду законопроекту 4543 пояснюється тим, що держбюджет на 2021 рік передбачає надходження 12 млрд грн від приватизації, з яких 9 млрд грн, за розрахунками Фонду державного майна, мають надійти від продажу об'єктів великої приватизації.

"Водночас підготовка одного об'єкта до залучення інвестора триває 9-12 місяців. Якщо терміново не дозволити ФДМ розпочати підготовку об'єктів, уряду доведеться залучати ще більше запозичень цього року", - пояснила депутат.

Обидва позачергових засідання, як очікується, відбудуться в один день, зазначила Підласа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА