08:00 27.03.2021

"Метінвест" з 1 травня диференційовано підвищить зарплати виробничого персоналу українських активів

3 хв читати
"Метінвест" з 1 травня диференційовано підвищить зарплати виробничого персоналу українських активів

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" з 1 травня 2021 року диференційовано підвищує заробітну плату виробничому персоналу своїх українських підприємств.

Як наголошується в прес-релізі групи в п'ятницю ввечері, упродовж квітня компанія застосує диференційований підхід до перегляду зарплат і повідомить, наскільки виростуть зарплати різних категорій співробітників.

Уточнюється, що "Метінвест" високо цінує внесок своїх співробітників і має намір і надалі залишатися лідером за рівнем продуктивності та мотивації персоналу. Група відстежує рівень інфляції та відтоку кадрів, тому рішення про перегляд зарплат буде вивіреним.

Також наголошується, що "Метінвест" сфокусується на тому, щоб вирівняти оклади робітників, які виконують однакові завдання в рамках однієї професії і кваліфікації. Підвищення окладу поки не торкнеться адміністративного і управлінського персоналу компанії.

Відповідно до прес-релізу, в питаннях управління винагородою "Метінвест" орієнтується на кваліфікований технологічний і ремонтний персонал. Таким чином, група мотивує співробітників, які здійснюють найбільший внесок в ефективність технологічних процесів і якість продукції. Одночасно персонал допоміжних професій, а також співробітники з низькою кваліфікацією отримають нижчий перегляд, що буде мотивувати розвиватися і опановувати нові знання і кваліфікації.

У квітні в "Метінвесті" завершується етап щорічної оцінки персоналу за підсумками роботи в 2020 році. З 1 квітня будуть переглянуті і встановлені нові індивідуальні доплати за підсумками щорічної оцінки робітників у розмірі від 5% до 25%.

Крім зростання зарплати, "Метінвест" зберігає традиційно широкий набір інструментів, що дозволяють збільшувати розмір доходу через участь співробітників у програмах операційних поліпшень і подачі пропозицій, пов'язаних із підвищенням безпеки і ефективності виробництва. Активні в групі інструменти мотивації дозволяють збільшити доходи співробітників до 10% за рахунок зростання фактичного виробітку і зниження позапланових простоїв обладнання.

Прес-служба зазначає, що упродовж багатьох років співробітники "Метінвесту" є найбільш високооплачуваними в гірничо-металургійній галузі України. Зарплати в групі на 10-15% вище, ніж у компаній-конкурентів. Саме залучення і утримання в команді "Метінвесту" найбільш кваліфікованих кадрів дозволяє компанії утримувати високі позиції на ринку сталі. Станом на березень 2021 року, середня зарплата на українських підприємствах "Метінвесту" становить 20,4 тис. грн - це на 10% вище, ніж у галузі, і на 65% вище середньої зарплати в Україні.

За останні два роки зарплата на українських підприємствах групи зросла до 22%. У 2019 це відбулося за рахунок підвищення окладів на 15%, а в 2020 році - за рахунок преміювання співробітників за досягнення рекордних показників в операційній ефективності. Група повністю покривала зростання інфляції за цей період.

Відтік персоналу в "Метінвесті" за останній рік знизився з 11% до 8,6%. Компанія досягла найнижчого за останні десять років відтоку персоналу завдяки постійному розвитку систем адаптації, утримання, навчання та мотивації співробітників, констатується в прес-релізі.

"Метінвесту" цього року виповнюється 15 років. У групі працює понад 80 тисяч співробітників. Протягом усієї своєї історії "Метінвест" залишається одним із найбільших платників податків України: за 15 років компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів близько 165 млрд грн податків. "Метінвест" - стратегічний інвестор в економіку України, який за 15 років вклав близько $10 млрд у модернізацію підприємств. Містоутворюючі підприємства "Метінвесту" за цей час інвестували близько 2,5 млрд грн у розвиток Маріуполя, Кривого Рогу, Авдіївки і Запоріжжя.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюжку створення вартості - від видобутку залізорудної сировини до виробництва готової металопродукції. До структури групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажу з охопленням усіх ключових світових ринків.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані, переважно, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА