19:33 29.03.2021

Кількість ресторанів в Україні за 2020 рік скоротилася на 20%

1 хв читати
Кількість ресторанів в Україні за 2020 рік скоротилася на 20%

Кількість ресторанів і кафе в Україні зменшилася майже на 4 тис. закладів - із 18,6 тис. на початок 2020 року до 14,7 тис. у січні-2021, повідомила директор аналітичного центру "Ресторани України" Ольга Насонова агентству "Інтерфакс -Україна".

"Згідно з негативним сценарієм, у березні минулого року прогнозувалося скорочення кількості закладів майже вдвічі. Як бачимо, наш ринок показав переважну стійкість. У грошовому вираженні скорочення кількості закладів дало зниження обсягу ринку майже на 30% - до 14,1 млрд грн. Це результат фізичного закриття на час декількох локдаунів, а також відсутності іноземних туристів", - сказала вона.

Експерт прогнозує, що вплив нинішнього локдауну на ринок буде мінімальним. "Закриються тільки ті, хто і планував закритися. Велика частина вже виробила оптимальний формат роботи", - сказала Насонова.

За її оцінкою, вже цього року ресторанний ринок почне відроджуватися. "Багато цікавих локацій звільнилися, плюс на них знизилася орендна плата. Найбільш затребувані наразі гібридні формати - магазини-кафе, магазини-бари", - зазначила Насонова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА