11:59 30.03.2021

Збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення є ключовою складовою програми stand by - Люнгман

1 хв читати
Збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення є ключовою складовою програми stand by - Люнгман

Ключовою частиною програми stand by для України є збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення, повідомив голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Збереження цих реформ (організаційної та інституційної реформ Нацбанку - ІФ) і постійний прогрес у зміцненні НБУ є ключовою частиною нинішньої програми stand-by з Україною. З позицій економічної політики це, зокрема, означає збереження системи інфляційного таргетування і режиму гнучкого курсоутворення", - сказав він.

Голова представництва уточнив, що ключові досягнення Нацбанку передбачають переорієнтацію грошово-кредитної та валютної політики, очищення банківського сектора, модернізацію банківського регулювання і нагляду. а також посилення системи протидії відмиванню грошей.

Він зазначив, що Україні важливо продовжувати посилення банківського регулювання і нагляду для гарантування безпеки банківської системи і можливості продовжувати кредитування домогосподарств і компаній.

За словами Люнгмана. надзвичайно важливо захистити НБУ і його персонал від надмірного зовнішнього тиску, оскільки політика, яка однозначно сприятиме економічній стабільності й добробуту українського народу, не завжди користуватиметься широкою популярністю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА