15:46 30.03.2021

"Нафтогаз" і польська PGNiG займуться розвідкою нових площ у Західній Україні

3 хв читати
"Нафтогаз" і польська PGNiG займуться розвідкою нових площ у Західній Україні

Група "Нафтогаз" і PGNiG (Польща) підписали меморандум про взаєморозуміння під час реалізації проектів із розвідки та видобутку вуглеводнів, насамперед у західному регіоні України.

"Першочерговий акцент "Нафтогаз" і PGNiG зроблять на вивченні можливостей для спільної розвідки нових площ у Західній Україні, що межують із польським кордоном. Зокрема, партнери допускають співпрацю на Берестянській ділянці, щодо якої "Нафтогаз" уклав угоду про розподіл продукції (УРП) з урядом наприкінці 2020 року", - повідомляється в прес-релізі групи.

У "Нафтогазі" нагадали, що група за підтримки уряду отримала значні площі для пошуку і видобутку вуглеводнів на материковій частині та шельфі країни.

"Залучаючи міжнародних партнерів, ми прискорюємо темпи розкриття ресурсного потенціалу України. PGNiG - публічна компанія з високими стандартами - відкрила низку великих родовищ в Європі. Зокрема, PGNiG має підтверджений успішний досвід відкриття родовищ і видобутку газу в Польщі - регіоні, який межує з українською частиною Карпат. Водночас компанія має вдалі приклади розвитку газодобувного бізнесу в інших країнах, зокрема з потужною присутністю в Норвегії. Я впевнений, ми зможемо досягти взаємовигідного синергії", - зазначив головний виконавчий директор "Нафтогазу" Отто Ватерландер.

"Україна має найбільший ресурсний потенціал у Європі й у такий спосіб є привабливою з точки зору нарощування потенціалу для таких компаній, як PGNiG. Ми особливо зацікавлені у розвитку видобутку газу в Західній Україні. Цей регіон межує із зоною нашої діяльності в Польщі, і наші дослідження свідчать про його перспективність", - додав віце-президент і головний виконавчий директор PGNiG Роберт Перковський.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" за останній рік отримав доступ до Чорноморського шельфу, Юзівської площі і ще чотирьох великих нафтогазових ділянок у межах УРП.

"Нафтогаз" у 2020 році заявив про намір приростити нові ресурси вуглеводнів і з цією метою збільшив роль геологічного напряму в структурі групи, Збільшити видобуток "Нафтогаз" планує шляхом інвестування в глибоке буріння, нетрадиційний газ, зокрема газ зі щільних колекторів (tight gas), і морський шельф.

"Нафтогаз" планує інвестувати у видобуток вуглеводнів $7,3 млрд у 2021-2025 рр., наростивши запаси в 1,8 разу. В 2026-2030 рр. інвестиції мають становити $14,1 млрд.

При цьому частка інвестицій у нові родовища з 2023 року має перевищити інвестиції у вже розвідані. Група не зможе самостійно профінансувати озвучені плани, тому планується залучати до процесів сторонніх інвесторів.

На сьогодні "Нафтогаз" має 254 млрд куб. м розвіданих запасів газу і 157 млрд куб. м умовних і перспективних, а в 2025 році планує наростити їх до 250 млрд куб. м розвіданих і 500 млрд куб. м умовних і перспективних.

"Укргазвидобування", що входить до дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобуток", в 2020 році скоротило видобуток товарного газу на 1,2% (на 0,17 млрд куб. м) порівняно з 2019 роком - до 13,45 млрд куб. м, а валовий видобуток компанії становив 14,23 млрд куб. м.

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

Кабмін зняв з експортерів е/е зобов'язання сплати 80% прибутку від експорту "ГарПоку"

Бюджет оборонних закупівель коштом держбюджету у 2024 році становить $6 млрд - Камишін

Кабмін спрощує умови для імпорту Україною електроенергії

ЄС може виділити Україні EUR1,5 млрд у квітні та EUR1,9 млрд у травні за Ukraine Facility

Графіки відключень е/е тривають у Харківській області, у денні години в енергосистемі профіцит - Міненерго

ЄС виділяє EUR121 млн на докапіталізацію ЄБРР для збільшення допомоги Україні

"Енергоатом" і Westinghouse розпочали проєкт будівництва ХАЕС-5,6 за технологією АР1000

Учасники весняних зборів МВФ і Світового банку знову обговорять підтримку України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА