19:53 30.03.2021

Перші об'єкти великої приватизації буде продано вже влітку - голова ФДМ

1 хв читати
Перші об'єкти великої приватизації буде продано вже влітку - голова ФДМ

Голова Фонду державного майна (ФДМ) Дмитро Сенниченко анонсував продаж перших об'єктів великої приватизації влітку 2021 року.

"Перші аукціони великої приватизації відбудуться вже влітку", - написав він у соцмережі Facebook у вівторок, коментуючи рішення парламенту розблокувати велику приватизацію.

"Об'єднана гірничо-хімічна компанія, київський завод "Більшовик", "Президент Готель", а згодом і багато іншого - кожен інвестор знайде в нашому інвестиційному меню щось на свій смак", - додав Сенниченко.

Як нагадав глава ФДМ, Верховна Рада також прийняла в першому читанні перелік заборонених до приватизації держпідприємств.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроект №4543 про розблокування процесу продажу великих держпідприємств.

Велику приватизацію було призупинено через набуття чинності закону №540-IX від 30 березня 2020 року, який у зв'язку з карантином встановив обмеження на проведення приватизації великих об'єктів, - як на підготовку до продажу, так і на самі аукціони. Ухвалений у цілому законопроект №4543 виключає цю норму.

Держбюджет на 2021 рік передбачає надходження 12 млрд грн доходів від приватизації, з них 9 млрд грн - за рахунок продажу великих об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА