14:07 31.03.2021

"МХП" упроваджує систему цифрового планування ресурсів і робочих процесів підприємства

3 хв читати
"МХП" упроваджує систему цифрового планування ресурсів і робочих процесів підприємства

"МХП" запустив побудову цифрової платформи SAP для розвитку управління в ключових напрямах бізнесу, що дасть змогу агрохолдингу розширити присутність на європейському ринку та провести якісні зміни на українському, повідомила компанія в прес-релізі.

"МХП" розпочинає цифрову трансформацію, масштабів якої ще не було в усій Східній Європі. У її ядрі - система SAP. Для "МХП" важливо стати ближчим до клієнта, відчувати його потреби та швидко на них реагувати. SAP відповідає на ці запити. "МХП" готовий до запуску SAP на всіх національних та іноземних активах холдингу", - зазначила фіндиректор компанії Вікторія Капелюшна, яку цитує прес-служба.

За даними "МХП", портфель системи SAP включає системи управління ресурсами підприємства (ERP) SAP S/4 Hana, управління взаємовідносинами з клієнтами SAP CRM, управління закупівлями Ariba, управління майстер-даними SAP MDG, управління персоналом SAP Success Factors і управління вирощуванням птиці vZoo.

Агрохолдинг уточнив, що S/4 Hana потрібна для розвитку наявних потужностей компанії, прискорення виведення нових продуктів на ринки, а також для інтеграції придбаних активів. Старт операцій у S/4 Hana на потужностях МХП в Україні та Словаччині (Perutnina Ptuj). запланований на другий квартал 2022 року.

"Ми чітко розуміємо, що успіх бізнесу лежить у трьох площинах: люди, бізнес-процеси та технології. Впровадження SAP дасть змогу поєднати ці три складові в одну систему, а також налагодити максимально ефективне управління ними", - пояснив заступник голови правління Андрій Булах, слова якого наводяться в прес-релізі.

"МХП" повідомив, що при впровадженні SAP S/4 Hana використовуватиметься концепція Rise with SAP, яка включає необхідні ліцензії, послуги з супроводу, інфраструктуру й аудит бізнес-процесів компанії, а також рекомендації щодо їх оптимізації стосовно стандартного функціонала SAP S/4 Hana.

"Ця інвестиція повинна мати конкретний монетарний результат. Вибудувавши систему, ми ґрунтуватимемося на наших цілях - відповідності стратегії та поверненні інвестицій. Упевнений, ми можемо успішно реалізувати те, що поки що нікому в Україні не вдавалося - побудувати систему, яка змінить бізнес, зокрема і з точки зору фінансової окупності", - підсумував директор департаменту інформаційних технологій "МХП" Олексій Решетняк.

Як повідомлялося, агрохолдинг "МХП" у 2020 році отримав чистий збиток у розмірі $133 млн проти чистого прибутку $215 млн у 2019 році, здебільшого через курсові збитки розміром $204 млн, спричинені річним послабленням гривні на 16%.

Виручка компанії у 2020 році скоротилася на 7% - до $1,91 млрд. Його скоректована EBITDA і операційний прибуток знизилися на 7%, відповідно до $395 млн і $201 млн, а рентабельність продажів (EBITDA margin) збереглася на рівні 2019 року - 21%.

МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Також виробляє зернові, соняшникову олію, продукти м'ясопереробки. На європейський ринок МХП постачає охолоджені півтуші курей, які переробляються, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА