19:00 31.03.2021

Наглядова рада і правління "УЗ" виступають за швидке впровадження реформ у компанії, зокрема за розділення вертикалей

2 хв читати
Наглядова рада і правління "УЗ" виступають за швидке впровадження реформ у компанії, зокрема за розділення вертикалей

Наглядова рада й правління АТ "Укрзалізниця" (УЗ) налаштовані на швидке впровадження реформ у компанії, як це визначено в довгостроковій стратегії, йдеться в спільній заяві наглядової ради та правління компанії, оприлюдненій на її сайті.

"Як один із ключових елементів, розділення вантажної та пасажирської вертикалей буде націлене як на забезпечення прозорих і конкурентних цін, так і на покращення послуг. Обидві структурні одиниці будуть розроблені таким чином, щоб залишитися важливими учасниками на ринках рівних лібералізованих умов, не обтяженими перехресним субсидуванням збиткових пасажирських послуг за рахунок вантажних перевезень", - йдеться в заяві.

У ній також зазначено, що найближчим часом виконавче керівництво "Укрзалізниці" посилить свою увагу до забезпечення фінансової та операційної стабільності як свого головного пріоритету. Як тільки це буде забезпечено, наглядова рада розпочне вибір нового постійного голови правління.

У заяві зазначено, що наглядова рада і правління компанії тісно співпрацюватимуть з усіма зацікавленими сторонами над реформами щодо тарифів на вантажні перевезення, а також визначенням та механізмами компенсації за надання громадських послуг у сфері пасажирських перевезень.

"Правління і наглядова рада "Укрзалізниці" незмінно налаштовані на жорстку боротьбу з корупцією, на покращення якості та надійності послуг, ефективності та конкурентоспроможності цін, а також задоволеності працівників", - йдеться в заяві.

Водночас, говорячи про нещодавню аварію поїзда "Інтерсіті+", правління і наглядова рада заявили, що її причину буде розслідувано, встановлено та впроваджено всі необхідні заходи для запобігання таким аваріям у майбутньому.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів за поданням наглядової ради "Укрзалізниці" 17 березня звільнив голову правління компанії Володимира Жмака і знову призначив на посаду в. о. голови правління Івана Юрика (дійсний член правління УЗ), який раніше вже виконував обов'язки голови компанії.

Раніше наглядова рада "Укрзалізниці" розглядала можливість відсторонення голови правління УЗ.

Як пізніше повідомив сам Жмак, він не планує залишати залізничну галузь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА