21:06 02.04.2021

Кабмін відмовився від заборони імпорту газетного паперу з РФ

1 хв читати
Кабмін відмовився від заборони імпорту газетного паперу з РФ

Кабінет міністрів змінив дату постанови №269 про розширення переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, походженням з Російської Федерації та виключив з нього одну позицію - газетний папір у рулонах або аркушах.

Постанова №269, раніше зникла з сайту уряду, знову оприлюднена на ньому, але тепер датована 1 квітня замість початкової дати 29 березня.

У документі, як і раніше зазначається, що він починає діяти через десять днів після опублікування.

Як повідомлялося, згідно з ним Україна заборонить імпорт із РФ пшениці, соняшникової олії, миючих засобів, поверхнево-активних засобів, інших видів паперу, картону, крафт-паперу та крафт-картону, туалетного паперу, косметичних серветок, рушників для рук, скатертин і серветок.

До списку також внесені ящики, коробки, мішки, пакувальні пакети, дріт з інших легованих сталей, інструменти для буріння, інші візки та ходові балансирні візки, вісі, колеса і їх частини.

Згідно з даними Держстату, імпорт паперу газетного в рулонах або аркушах (код 4801 00 00 00) з РФ у другому півріччі 2020 року склав 15,26 тис. тонн на $6,23 млн, першому півріччі - 8,83 тис. тонн на $3,74 млн, тоді як загальний імпорт цієї продукції в Україну в ці періоди дорівнював відповідно 20,41 тис. тонн на $8,11 млн і 9,78 тис. тонн на $4,11 млн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА