19:15 06.04.2021

Зеленський підписав закон про виплату по 8 тис. грн ФОП у "червоних" зонах

1 хв читати
Зеленський підписав закон про виплату по 8 тис. грн ФОП у "червоних" зонах

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Як повідомляє прес-служба глави держави, президент ініціював документ для підтримки малого бізнесу й людей, залучених у нього, в умовах посилення карантину.

"Відповідно до закону, фізичні особи – підприємці та наймані працівники, які були змушені припинити свою діяльність через карантинні обмеження у "червоних" зонах, отримають із державного бюджету України одноразову матеріальну виплату розміром 8000 грн", - зазначено в повідомленні.

Окрім гарантованої державою допомоги, ФОП та наймані працівники зможуть додатково одержати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Матеріальну виплату можна буде отримати, зареєструвавшись через застосунок або Єдиний портал державних послуг "Дія".

Як повідомлялося, 30 березня Верховна Рада ухвалила закон (проект №5300) про фінансову підтримку підприємців, які змушені зупинити свою діяльність через карантинні обмеження в "червоних" зонах, зокрема про виплату розміром 8 тис. грн із державного бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА