09:45 08.04.2021

Вітренко продовжує виконувати обов'язки міністра енергетики - прес-служба Міненерго

2 хв читати
Вітренко продовжує виконувати обов'язки міністра енергетики - прес-служба Міненерго

Виконувач обов'язків міністра енергетики України Юрій Вітренко після візиту до столиці Катару Дохи спростовує інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що він нібито написав заяву про відставку і заявляє, що продовжує виконувати обов'язки керівника відомства, повідомляє прес-служба Міненерго в четвер.

"Чутки про нарікання з боку уряду, Офісу президента, міжнародних партнерів на роботу Міністерства енергетики під моїм головуванням мають маніпулятивний характер... Наразі я продовжую виконувати обов'язки міністра енергетики і готуюся до поїздки в складі офіційної української делегації в межах закордонного візиту президента України, який запланований найближчими днями", - заявив Вітренко у відповідь на відповідні запити ЗМІ.

"У нас вистачає зовнішніх загроз, для ефективної боротьби з якими потрібна командна робота органів державної влади, і на посаді виконувача обов'язків міністра енергетики я докладаю зусиль саме для цього", - додав в.о. міністра.

У прес-службі відомства зазначили, що Вітренко відправився в Доху 29 березня для переговорів із генеральним директором компанії Qatar Petroleum, державним міністром з енергетики Саадом бін Шерідою Аль-Каабі для формування домовленостей в енергетичній сфері та для підготовки офіційного візиту президента України до Катару. Досягнуті домовленості між державами були зафіксовані цього тижня: 5 квітня було підписано низку двосторонніх документів. 7 квітня Вітренко повернувся до Києва.

7 квітня у ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на джерела в оточенні Вітренка, що в.о. міністра нібито написав заяву про звільнення після повернення з Катару. При чому про свій відхід він нібито почав говорити ще два тижні тому і тоді ж вивіз із міністерства свої особисті речі.

Як повідомлялося, 22 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України призначив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка виконувачем обов'язків міністра енергетики. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розкритикував таке призначення без консультацій із парламентом Перед цим, 17 грудня, для призначення Вітренка першим віце-прем'єром - міністром енергетики у Верховній Раді не вистачило 40 голосів ("за" проголосували 186 депутатів).

28 січня 2021 року Верховна Рада повторно не підтримала призначення Вітренка на посаду першого віце-прем'єра - міністра енергетики.

Водночас 23 лютого український парламент підтримав із пропозиціями президента України Володимира Зеленського закон про відновлення проведення конкурсів на посади державної служби, які були припинені через пов'язаний із COVID-19 карантин, і про відновлення повноважень виконувачів обов'язків міністрів (зокрема Вітренка).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА