10:37 08.04.2021

"Голос" зареєстрував законопроект про підтримку бізнесу на період локдауну

1 хв читати
"Голос" зареєстрував законопроект про підтримку бізнесу на період локдауну

Депутатська фракція "Голос" зареєструвала у Верховній Раді законопроект №5346 про звільнення від сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) для всіх підприємств, які змушені закритися на час карантину, і мораторій на податкові та планові неподаткові перевірки, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар партії Ярема Дух.

Зареєстрований законопроект передбачає, зокрема, звільнення від сплати ЄСВ за найманих працівників.

Документ також пропонує надати право місцевій владі за необхідності зменшувати ставки місцевих податків і зборів. У "Голосі" прогнозують, що це допоможе підтримати локальний бізнес у разі наявності ресурсів у місцевих бюджетах.

Водночас проект закону передбачає розширення можливості отримати 8 тис. грн фінансової підтримки з державного бюджету, якщо діяльність підприємства підпадає під певний перелік не тільки за основним класифікатором видів економічної діяльності, а й за першими п'ятьма.

Згідно з даними картки законопроекту №5346, депутати зареєстрували його в парламенті 7 квітня, і він був переданий на розгляд керівництва парламенту. Наразі текст документа відсутній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА