20:44 12.04.2021

Українська делегація в ОАЕ обговорила можливість поставки в нашу країну 5 млн доз COVID-вакцини Sinopharm

3 хв читати
Українська делегація в ОАЕ обговорила можливість поставки в нашу країну 5 млн доз COVID-вакцини Sinopharm

Українська делегація на чолі з віце-прем'єр-міністром - міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексієм Резніковим відвідала Об'єднані Арабські Емірати з офіційним візитом, у рамках якого відбулася низка зустрічей щодо майбутньої співпраці обох держав.

Як повідомляє прес-служба Мінреінтеграції, до складу делегації увійшли керівник Офісу президента України (ОП) Андрій Єрмак, заступник керівника ОП Ігор Жовква та заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Зазначається, що серед інших, члени делегації провели окрему зустріч з головним виконавчим директором компанії G42 Healthcare Ашишом Коші і його командою.

"Пріоритетним для України є питання постачання вакцини, адже для виконання Указу президента про вакцинацію більшості дорослого населення України вже до кінця 2021 року необхідно забезпечити вільний доступ до вакцини всім українцям старше 18 років. Компанія G42 спільно з китайським виробником вакцини Сінофарм залучена до виробництва інактивованої вакцини проти COVID і вже виробляють цю вакцину під назвою Hayat-Vax COVID-19 в ОАЕ", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що на зустрічі обговорили можливість поставки в Україну як мінімум 5 млн доз вакцини.

"На сьогодні завод в ОАЕ має потужність виробництва близько двох мільйонів доз на місяць. Для збільшення потужності планується побудувати новий завод, який запрацює до кінця 2021 року, а завдяки поетапній розробці він досягне потужності 200 млн доз на рік на трьох лініях розливу і п'яти автоматизованих лініях упаковки. Для порівняння, сама компанія Sinopharm поставила 100 млн доз вакцини проти COVID-19 у світі з моменту його запуску восени минулого року ", - повідомляють у Мінреінтеграції.

Там уточнюють, що головний державний санітарний лікар України запропонував керівництву G42 розглянути можливість локалізації виробництва вакцини проти COVID-19 в Україні. Домовилися опрацювати це питання найближчим часом і прийняти рішення до кінця травня 2021 року.

Зазначається, що Україна зацікавлена в досвіді ОАЕ з вакцинації і розширеної кооперації в сфері медицини.

"Під час цієї зустрічі були обговорені ключові моменти співпраці в рамках розвитку української системи охорони здоров'я, в частині вдосконалення електронної системи охорони здоров'я і питання концесії в медичній сфері. Компанія G42 Healthcare готова розглядати можливість управління обраними українськими лікарнями і забезпечувати належний рівень інвестицій і поставки новітнього медичного обладнання", - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції наголошують, що Ашиш Коші відгукнувся на пропозицію віце-прем'єр-міністра України - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова і висловив готовність опрацювати можливість інвестиційного будівництва сучасних аналогів наших обласних лікарень на території Донецької та Луганської областей.

"Крім того, відбулася зустріч з міністром з питань продовольчої безпеки ОАЕ Маріам аль-Мухейрі, відповідальної з арабської сторони за Joint Cooperation Council, яка була створена після візиту президента України в ОАЕ. Маріам аль-Мухейрі веде координацію контактів і обробку концепцій проекту між двома країнами, які поставили собі за мету за 5 років підняти товарообіг у 10 разів. Під час зустрічі сторони обговорили поточні проекти, а також домовилися про приїзд міністра в Україні в червні-липні поточного року", - повідомляють у прес-службі.

Зазначається, що також проговорили прогрес за досягнутими раніше домовленостями щодо прямих інвестицій, які можуть бути цікаві для суверенних фондів ОАЕ в Україні.

Зокрема, Суверенний фонд Мубадала зараз розглядає для подальших інвестицій українські компанії, які знаходяться в списку на приватизацію.

"Українська інфраструктура, ПЕК, альтернативна енергетика, важка промисловість, банківський сектор, технології, сільське господарство і продукти харчування, технології - це ті сфери, які сьогодні цікавлять суверенні фонди, фонди прямих інвестицій (private equity funds) і венчурні фонди ОАЕ з метою інвестування", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що в рамках візиту також обговорювалися можливості інвестицій у розвиток підконтрольних уряду України територій Донецької і Луганської областей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА