12:21 13.04.2021

Курс біткойна поставив новий рекорд, здолавши позначку в $62 тис.

2 хв читати
Курс біткойна поставив новий рекорд, здолавши позначку в $62 тис.

Курс біткойна і далі б’є рекорди, торгується вище за позначку в $62 000 напередодні виходу на відкритий ринок оператора найбільшої в США криптовалютної біржі Coinbase Global Inc.

Як повідомлялося, Coinbase вийде на публічний ринок за допомогою процедури прямого лістингу 14 квітня.

Згідно з даними CoinDesk на 11:45 (час за Києвом), курс біткойна становить $62 415, що на 4% вище за вартість криптовалюти на закриття попередньої сесії. Під час торгів курс біткойна піднімався до позначки в $62 724, за останній рік він зріс удев'ятеро.

"Вихід криптовалютної компанії на відкритий ринок - це важливий момент", - зазначає співзасновник платформи криптовалютних гаманців Zumo Нік Джонс.

"Це те, що дає змогу користувачам вважати безпечнішою роботу з криптовалютами і загалом підвищує довіру до ринку", - наводить слова Джонса агентство Bloomberg.

Підйому ринку криптовалют сприяє зростання їх визнання у світі традиційними платіжними системами, включно з Visa та PayPal, а також інвесторами. Goldman Sachs та Morgan Stanley раніше оголосили, що пропонуватимуть своїм заможним клієнтам можливість інвестицій у біткойн та інші криптовалюти.

Водночас у понеділок американський чип-мейкер Nvidia заявив, що його виручка від випуску спеціалізованих чипів, призначених для майнінгу криптовалют, у першому фінансовому кварталі (лютий-квітень) становитиме $150 млн, а не $50 млн, як очікувалося раніше.

Капіталізація ринку криптовалют загалом, згідно з даними CoinGecko, становить близько $2,2 трлн, біткойна - $1,17 трлн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА