15:41 15.04.2021

США заборонили своїм банкам брати участь у первинних розміщеннях рублевого держборгу РФ з 14 червня

1 хв читати
США заборонили своїм банкам брати участь у первинних розміщеннях рублевого держборгу РФ з 14 червня

Мінфін США оголосив про нові санкції стосовно російського державного боргу.

Як зазначено в повідомленні відомства, після 14 червня американські фінансові інститути не зможуть брати участь у первинних розміщеннях держборгу РФ, номінованого в рублях.

Аукціони з розміщення ОФП Мінфін проводить щосереди. Отже, перше розміщення облігацій федеральної позики, в якій не зможуть узяти участь банки зі США, має відбутися 16 червня.

Досі стосовно російського держборгу діяло одне обмеження санкції: з серпня 2019 р. американські інвестори не можуть брати участь у первинних розміщеннях суверенних єврооблігацій. На практиці це означає фактичну заборону на розміщення Мінфіном нових доларових євробондів, тому в 2020 р. за кордоном Росія позичала тільки в євро. Втім, основна частина державних запозичень припадає на внутрішній ринок. Головну роль у первинних розміщеннях ОФП наразі відіграють російські держбанки, частка нерезидентів в облігаціях федеральної позики становить близько 20%. У березневих аукціонах, сумарний обсяг розміщення на яких становив 562,6 млрд рублів, частка участі нерезидентів становила 9,6%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА