17:48 15.04.2021

Суд задовольнив апеляцію групи "JTI Україна" та скасував накладений на неї АМКУ штраф на 923 млн грн

3 хв читати
Суд задовольнив апеляцію групи "JTI Україна" та скасував накладений на неї АМКУ штраф на 923 млн грн

Північний апеляційний госпсуд задовольнив апеляційну скаргу ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" і ПрАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна" щодо справи 910/17623/19, скасував рішення Господарського суду Києва від 13 серпня 2020 року і новим рішенням скасував штрафи на загальну суму 923 млн грн, накладені на них у 2019 році Антимонопольним комітетом України (АМКУ).

Згідно з рішенням суду, оприлюдненим у Єдиному державному реєстрі судових рішень, Північний апеляційний господарський суд постановив визнати недійсним пункт 1 та 11 рішення АМКУ №697-р від 10 жовтня 2019 року в частині, що стосується групи компаній JTI, а також визнати недійсними пункти 5 та 6 цього рішення.

Згідно з судовим рішенням, АМКУ, на думку позивачів, не повністю з'ясував обставини, що мають значення для цієї справи, що призвело до ухвалення незаконного рішення та порушення норм матеріального права, оскільки, на думку позивачів, останні не здійснювали протиправних дій у вигляді антиконкурентних узгоджених дій з іншими виробниками. За твердженням групи компаній "JTI Україна", комітет не врахував, що причини виходу з ринку дистриб'юторів у 2010-2011 роках перебувають поза контролем позивачів. Окрім того, компанії повідомили про необґрунтовано високий розмір накладеного на них штрафу.

Суд постановив стягнути з АМКУ на користь ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" (Кременчук Полтавської обл.) і ПрАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна" (Київ) по 19,0 тис. грн судового збору.

Північний апеляційний суд також постановив повернути до Господарського суду Києва матеріали справи №910/17623/19.

Постанова апеляційної інстанції набула чинності з дня її ухвалення.

Компанії ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" і ПрАТ "Джей Ті Інтернешнл Компані Україна" у серпні 2020 року ухвалили рішення оскаржувати в Північному апеляційному господарському суді рішення Господарського суду Києва, який відмовив у задоволенні позову тютюнового виробника щодо штрафу АМКУ.

Як повідомлялося, АМКУ наклав штраф у розмірі 6,5 млрд грн за антиконкурентні узгоджені дії на чотирьох виробників сигарет і дистриб'ютора "Тедіс Україна".

ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" в березні 2021 року першим в Україні отримало статус авторизованого економічного оператора (АЕО) - формалізованої ознаки вищої довіри до підприємства з боку митних органів. Кабінет Міністрів України ухвалив у липні 2020 року постанову, що запускає практичну реалізацію програми авторизованих економічних операторів (АЕО). Цей інститут запровадила Всесвітня митна організація в 2005 році, і на сьогодні його програми АЕО реалізовані у 83країнах світу, а ще в 19 - у процесі впровадження

"JTI Україна" - один із найбільших виробників тютюнової продукції в Україні, входить до складу групи компаній Japan Tabacco Inc. (JTI). В Україні їй належить Кременчуцька тютюнова фабрика (Полтавська обл.). Починаючи з 1993 року компанія інвестувала в Україну понад $300 млн, створила більше ніж 900 прямих робочих місць.

Найбільш відомими брендами "Джей Ті Інтернешнл Україна" є Sobranie, Winston, Camel, Glamour та LD.

Продукцію реалізують в Україні та експортують до 22 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА