16:21 18.04.2021

З понеділка українці в "червоних" зонах карантину зможуть подавати заявки на отримання 8 тис. грн допомоги від держави - прем'єр

2 хв читати
З понеділка українці в "червоних" зонах карантину зможуть подавати заявки на отримання 8 тис. грн допомоги від держави - прем'єр

Приймання заявок на виплату допомоги від держави для українців, які проживають в регіонах, в яких оголошено "червону" зону карантину, в результаті чого вони зазнають труднощів із працевлаштуванням або отриманням заробітних плат, розпочнеться з понеділка, 19 квітня.

Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у неділю. Глава Кабміну уточнив, що претендувати на виплати можуть підприємці та наймані працівники.

"Завтра, 19 квітня, розпочнеться приймання заявок на отримання 8 тис.грн допомоги від держави. Підприємці та наймані працівники в червоних зонах зможуть подати запит через портал або додаток "Дія", - написав Шмигаль у Фейсбук.

Він також висловив сподівання на те, що"місцева влада також підставить плече підтримки і збільшить виплати людям в межах своїх регіонів".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів оновив перелік видів діяльності, які можуть претендувати на допомогу в розмірі 8 тис.грн у зв'язку з локдауном в "червоних" зонах, зокрема, вилучивши з нього низку позицій.

Зокрема, з переліку уряд вилучив роздрібну торгівлю газетами та канцелярськими товарами у спеціалізованих крамницях, готелі та інші заклади тимчасового проживання (розміщення на час відпустки та іншого тимчасового проживання), ремонт комп'ютерів і периферійного обладнання, ремонт обладнання зв'язку та електронної апаратури побутового призначення для прийому, запису і відтворення звуку та зображення, ремонт побутових приладів, взуття та шкіряних виробів, меблів, годинників і ювелірних виробів, а також побутових виробів та предметів особистого вжитку.

Крім цього, уряд уточнив, що на допомогу може претендувати роздрібна торгівля залізними виробами, будматеріалами і санітарно-технічними виробами у спеціалізованих магазинах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА