18:27 20.04.2021

Фракція "Слуга народу" може розглянути кандидатуру віце-президента "Енергоатома" Галущенка на посаду міністра енергетики - джерела

2 хв читати
Фракція "Слуга народу" може розглянути кандидатуру віце-президента "Енергоатома" Галущенка на посаду міністра енергетики - джерела

Парламентська фракція "Слуга народу" на засіданні в четвер може розглянути кандидатуру віце-президента держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" кілька джерел у Верховній Раді, уряді та на ринку.

За словами одного з них, "він (Галущенко - ІФ) готовий погодитися".

Водночас інше джерело зазначило, що офіційного запрошення на зустріч із фракцією Галущенко не отримував.

"Герман - найбільш прийнятна кандидатура: він чудово знає всі проблеми на ринку електроенергії, без скандалів і потрясінь знайде баланс інтересів між учасниками ринку й інтересами держави. Виступає проти підвищення тарифів для населення на електроенергію", − співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, раніше про плановану фракцією онлайн-зустріч із кандидатом на посаду міністра енергетики повідомила заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, проте не назвала імені кандидата.

Галущенка призначили на посаду віце-президента "Енергоатома" у травні 2020 року. В 2013-2014 рр. він уже працював у компанії на посаді виконавчого директора з правового забезпечення. У його послужному списку також робота в прокуратурі, МЗС, Мін'юсті та адміністрації президента.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 22 грудня 2020 року призначив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка в.о. міністра енергетики. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розкритикував таке призначення без консультацій із парламентом, оскільки перед цим, 17 грудня, для призначення Вітренка першим віце-прем'єром - міністром енергетики у Верховній Раді забракло 40 голосів.

Верховна Рада 28 січня 2021 року повторно не підтримала призначення Вітренка на посаду першого віце-прем'єра - міністра енергетики, проте трохи більше ніж через місяць підтримала з пропозиціями президента закон, який відновив повноваження виконувачів обов'язків міністрів (зокрема Вітренка).

Пізніше, 8 квітня, Вітренко після візиту до столиці Катару Дохи спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що він нібито написав заяву про відставку, й заявив, що продовжує виконувати обов'язки керівника відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА