16:16 21.04.2021

Харківська міськрада ініціює передачу у комунальну власність майна "Металіста", конфіскованого у втікача Курченка

3 хв читати
Харківська міськрада ініціює передачу у комунальну власність майна "Металіста", конфіскованого у втікача Курченка

Харківська міська рада ініціює передачу з державної у комунальну власність рухомого та нерухомого майна, конфіскованого у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і ТОВ "Металіст - Арена".

"Звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безоплатну передачу з державної власності у комунальну власність територіальної громади міста Харкова рухомого та нерухомого майна, земельної ділянки, товарних знаків, які входять до складу майнових комплексів, конфіскованих у публічного акціонерного товариства "Футбольний клуб "Металіст", товариства з обмеженою відповідальністю "Металіст Холдинг" і товариства з обмеженою відповідальністю "Металіст - Арена", - йдеться у рішенні, ухваленому на сесії Харківської міськради в середу.

Цим же документом міськрада дає згоду на прийняття у комунальну власність громади міста перерахованих об'єктів, а також бере зобов'язання використовувати їх за цільовим призначенням і не відчужувати у приватну власність.

Міськрада також вирішила звернутися до Кабінету Міністрів із ініціативою-пропозицією про передачу їй повноважень із управління корпоративними правами, конфіскованими у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст" і ТОВ "Металіст Холдинг".

Крім того, депутати міськради вирішили звернутися до Харківської облради з клопотанням про безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади Харкова рухомого та нерухомого майна стадіону "Металіст", що є спільною власністю територіальних громад області та закріплене за КП "Обласний спортивний комплекс "Металіст" на правах господарського відання.

Як повідомлялося, у жовтні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що харківський футбольний клуб "Металіст" повертається з власності опального українського бізнесмена Сергія Курченка у держвласність. Він уточнив, що йдеться про спецконфіскації майнових прав ФК "Металіст" на суму $200 млн.

9 січня 2018 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін в інтерв'ю "5 каналу" повідомив, що конфіскація ФК "Металіст" (Харків) перебуває на фінальній стадії.

18 січня 2018 року голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична виступила за передачу майна ПАТ "ФК "Металіст" після закінчення процедури спецконфіскації в спільну власність територіальних громад області.

11 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету Міністрів України майнові комплекси, конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст арена" були віднесені до сфери управління облдержадміністрації.

На початку січня 2020 року приміщення на стадіоні "Металіст" у Харкові і тренувальна база однойменної футбольної команди в селищі Високому, конфісковані у Сергія Курченка, були зареєстровані в Державному реєстрі нерухомого майна. Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що всі ці активи буде передано в управління нового державного підприємства.

У лютому Кучер підписав розпорядження про створення державного підприємства "Харків-Арена".

Як зазначено в статуті, "Харків-Арена" - державне унітарне підприємство, яке діє як державне комерційне підприємство. Воно не може бути засновником іншої юридичної особи. Підприємство діє на засадах повної господарської самостійності та самоокупності, несе відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності та виконання зобов'язань.

"Діяльність підприємства спрямована на організацію та проведення спортивних, фізкультурно-оздоровчих і культурно-масових заходів, надання послуг, пов'язаних із фізкультурно-оздоровчою та спортивними сферами, створення сприятливих умов для занять фізичною культурою і спортом", - йдеться в статуті ДП "Харків-Арена".

Предметом діяльності підприємства є організація діяльності спортивних клубів, надання послуг бронювання і пов'язаних із туристичними послугами, забезпечення функціонування спортивних споруд, організація та проведення спортивних змагань різного рівня, створення умов для забезпечення навчально-тренувального процесу спортсменів, організація і проведення спортивних, культурно-масових і концертно-видовищних заходів, проведення торговельних ярмарків, журналістська та піар-діяльність тощо. Статутний капітал становить 1 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА