17:22 21.04.2021

Бізнес закликав вакцинувати від COVID-19 ту частину населення України, яка хоче отримати вакцину

2 хв читати
Бізнес закликав вакцинувати від COVID-19 ту частину населення України, яка хоче отримати вакцину

Низка бізнес-асоціацій закликала уряд України переглянути підходи до організації вакцинації від COVID-19, надавши можливість вакцинуватися тим, хто хоче отримати вакцину, а також перезавантажити зусилля в боротьбі з пандемією.

"Варто ухвалити стратегічно зважене рішення, яке в довгостроковій перспективі допоможе зберегти державні гроші. За нашим переконанням, таким рішенням має бути вакцинація частини населення, яка справді хоче її отримати", - пропонується у зверненні до уряду, підписаному 15 бізнес-асоціаціями, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

У зверненні також зазначається, що "бізнес розуміє необхідність карантину, проте очікує і взаємного розуміння з боку влади".

"Застосування до працівників підприємств суворих заходів охорони здоров'я, зокрема карантину, вже призвело до значних витрат у багатьох індустріях. Україна не має достатньо фінансових резервів для підтримки бізнесу, як в інших державах. А повна заборона окремих видів діяльності призводить до масштабних втрат у цілих галузях, таких як кіно-, театральна сфера, ресторанний бізнес, роздрібна торгівля непродовольчими товарами тощо", - вважають у бізнес-асоціаціях.

У своєму зверненні до уряду бізнес наголошує, що "чим раніше українське населення отримає повноцінний захист від вірусу, тим ближчим стане вихід держави з фактично кризового становища, і зникне необхідність призупиняти економіку".

"Бізнес-спільнота закликає уряд стратегічно підійти до процесу врегулювання ситуації з коронавірусом і вакцинацією - переглянути дорожню карту вакцинації та докласти максимум зусиль, щоб забезпечити країну в достатній кількості вакциною. Крім того, забезпечити швидкий і прозорий процес закупівлі вакцин, логістику й організацію вакцинації. А бізнес-спільнота, зі свого боку, готова долучатися і підтримувати прогресивні кроки уряду в цьому напрямі", - зазначили в бізнес-асоціаціях.

Звернення до уряду підписали Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА), Спілка українських підприємців (СУП), CEO Club Ukraine, Business People Club, Платформа підприємців ГО "МрійДій", CBG (ГО "Чернівецька бізнес група"), West Ukrainian Business Club (WUBC), West Ukrainian Business School (WUBS), Core Business Club, Odessa Business Club, Українська Асоціація Меблевиків, Полтавська асоціація бізнесу, Клуб підприємців Буковини (КПБ), Бізнес-асоціація "Ми - Херсонці" і Young Business Club.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА