11:07 22.04.2021

Уряд України затвердив здійснення національної інвентаризації лісів

2 хв читати
Уряд України затвердив здійснення національної інвентаризації лісів

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про здійснення національної інвентаризації лісів і відкриття даних про них, повідомило Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів у прес-релізі.

"Усі європейські країни вже давно проводять національні лісові інвентаризації за 5-річним циклом. В Україні такий процес запроваджується вперше. Нарешті держава отримає достовірну інформацію про площу лісів, реальні запаси деревини, обсяг приросту, санітарний стан,  обсяг мертвої деревини, стан поновлення лісу", - зазначив глава Мінприроди Роман Абрамовський, слова якого наводить прес-служба відомства.

За його даними, під час інвентаризації фахівці зберуть понад 50 найменувань показників із 18 тис. лісових ділянок, дерева на яких мають важливі екологічні та економічні характеристики. Для фіксації всіх змін, що відбуваються в лісі, контрольні ділянки регулярно вивчатимуться протягом двох п'ятирічних циклів, що дасть змогу підготувати масив із понад 70 видів звітних даних з узагальненою інформацією про ліси України.

"Ці дані критично важливі для правильного прийняття управлінських рішень в умовах зміни клімату. Адже від наявності таких даних, які дадуть об’єктивні відомості про сучасний стан та якість українських лісів, залежить ефективність ведення лісового господарства, захист лісів та формування стратегічного бачення розвитку лісів у майбутньому", - заявив Абрамовський.

За даними Мінприроди, в Україні не існує актуальної інформації про ліси. Національна інвентаризація як система виборчих обстежень лісового фонду України дасть змогу отримати достовірні дані про ліси, їх кількість, якість і ресурсний потенціал.

Як повідомлялося, Державне агентство лісових ресурсів України запустило на своєму сайті автоматизовану систему "Пожежі" - інтерактивну карту лісових насаджень, на яку вноситься в ручному режимі або фіксується супутником інформація про пожежі, класи пожежної небезпеки ділянок лісового фонду та інші допоміжні дані.

Основна мета автоматизованої системи "Пожежі" - створення єдиної електронної бази даних лісових пожеж, автоматизація процесів внесення й обробки інформації про них, відстеження перебігу ліквідації пожеж і громадська доступність цієї системи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА