18:38 22.04.2021

Ціна ВВП-варантів та єврооблігацій України підскочила на новині про відведення військ РФ

2 хв читати
Ціна ВВП-варантів та єврооблігацій України підскочила на новині про відведення військ РФ

Вартість ВВП-варантів України після новини про відведення російських військ у четвер підскочила з 102,5% до 104,4%, а єврооблігації подорожчали на 0,8-2,3 процентних пункти (п. п.) залежно від дати погашення, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" учасники ринку.

Зокрема, єврооблігації з погашенням у 2033 році зросли у ціні на 2,3 п. п. - до 102,79%, а їхня прибутковість відповідно опустилася нижче 7% - до 6,9%. Більш "короткі" євробонди з погашенням у січні 2023 року подорожчали на 0,8 п. п. - до 106,62%, а їхня прибутковість впала нижче 5% - до 4,73%.

Потім ціни скорегували, проте незначно, зазначили трейдери.

Водночас нинішні ціни на єврооблігації та ВВП-варранти все ще помітно нижче тих, що були на початку лютого цього року. Зокрема, тоді ціна ВВП-варантів досягала 113,6%, євроблігацій-2033 - 109,5%, єврооблігацій-2023 - 110,1%. Однак потім вона почала знижуватися, а прибутковості, відповідно, зростати під впливом таким факторів, як затягування надання Україні чергового траншу та ситуація на світових ринках, до яких останнім часом додався фактор нарощування російських військ біля південно-східного кордону України та в Криму.

Як повідомлялося, у четвер міністр оборони РФ Сергій Шойгу анонсував на 23 квітня початок процесу повернення до пунктів постійної дислокації російських військ, які були задіяні на навчаннях у Південному та Західному військових округах поблизу кордонів із Україною.

Особовий склад 58-ї армії Південного військового округу, 41-ї армії Центрального військового округу, 7-ї та 76-ї десантно-штурмової та 98-ї повітряно-десантної дивізії мають повернутися до пунктів постійної дислокації до 1 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА