16:15 23.04.2021

Українські аграрії підтримали проведення референдуму проти продажу с/г землі

1 хв читати
Українські аграрії підтримали проведення референдуму проти продажу с/г землі

Представники провідних фермерських асоціацій, наукових установ, аграрних профспілок та організацій за результатами проведення круглого столу "Відкриття ринку землі: як земельна реформа вплине на українців" підписали спільну резолюцію, одноголосно підтримавши проведення всеукраїнського референдуму з питання відкриття ринку землі в Україні.

Як повідомляє прес-служба політичної партії "Батьківщина", представники якої є ініціаторами проведення референдуму, в резолюції зазначено, що розпоряджатися землею, яка є національним надбанням нашої країни, може лише народ України.

Під час виступу голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко звернулася до присутніх із закликом об'єднатися та розробити спільний план дій для протидії тотальному і безконтрольному розпродажу української сільськогосподарської землі.

"Якщо ми зараз не можемо покладатися на Конституційний Суд, тому що його було навмисно розгромлено, щоб позбавити можливості ухвалити рішення про неконституційність закону про продаж землі без референдуму, то нам треба консолідуватися навколо резолюції про те, що ми захищатимемо українську землю всіма доступними шляхами. Один із напрямів - це референдум", - заявила Тимошенко.

Вона повідомила, що швидко його провести не вийде, проте дані соціології свідчать, що 75% людей проти продажу землі та 83% проти продажу іноземцям.

Інші учасники заходу також виступили проти відкриття ринку землі, мотивувавши це слабкістю українських інституцій, несприятливою економічною ситуацією та непродуманою системою функціонування цього ринку в нашій країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА