18:04 23.04.2021

"Слуга народу" ініціює впровадження державного страхування від надзвичайних ситуацій

2 хв читати

Фракція "Слуга народу" ініціюватиме впровадження державного страхування на випадок надзвичайних ситуацій, заявив її голова Давид Арахамія під час зустрічі в п'ятницю з жителями населених пунктів Сиротиного та Воронового Луганської області, в яких минулого року вогонь повністю знищив майже 400 будинків.

"Ми вже придумали механізм про страхування врожаїв, за який голосуватимемо наступного тижня. Жителі Сиротиного порадили переглянути норми закону про надзвичайні ситуації - теж впровадити елементи страхування. Знайдемо компенсатори з бюджету. Думаю, за результатами роботи ТСК (тимчасової слідчої комісії - ІФ) обов'язково внесемо необхідні законодавчі ініціативи", - наводить слова Арахамії сайт політичної сили.

Арахамія і народні депутати, зокрема члени Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради (ТСК), обговорили з місцевими жителями проблему виділення компенсації за втрачене внаслідок пожеж житло, оскільки по 300 тис. грн отримали минулого року не всі сім'ї.

За словами Арахамії, треба порахувати загальну суму коштів, необхідних для компенсації, передбачити її в резервному фонді, перерахувати на область і в межах верифікаційної системи платежів закрити це питання.

Народні депутати також передали жителям гуманітарну допомогу – 3 800 кв. м шиферу для відновлення дахів, одяг і продукти, а також техніку від підприємців для встановлення в Сиротиному системи оповіщення.

"Сьогодні в області взагалі відсутня будь-яка система оповіщення. Встановлення системи оповіщення дасть змогу уникнути трагедій у майбутньому, якщо знову виникнуть масштабні пожежі", - зазначив член ТСК Максим Ткаченко (фракція "Слуга народу").

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА