20:31 24.04.2021

Оголосив річний тариф для населення один із постачальників, що працює під брендом "Твій Газзбут" - 7,99 грн/куб.м

2 хв читати
Оголосив річний тариф для населення один із постачальників, що працює під брендом "Твій Газзбут" - 7,99 грн/куб.м

ТОВ "Чернівцігаз Збут", один із близько двох десятків постачальників, що працюють під брендом "Твій Газзбут", запропонував тариф "Твій газ річний" для населення з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року розміром 7,99 грн/куб. м з ПДВ і транспортуванням, свідчать дані проведеного агентством "Інтерфакс-Україна" моніторингу сайтів близько 70 постачальників на цю годину.

"З 1 травня з ініціативи уряду і НКРЕКП усі побутові споживачі за замовчуванням будуть переведені на цей тариф. Він дозволить клієнтам "Чернівцігаз збуту", що працює під брендом" Твій газзбут" не турбуватися про стрибки цін і спокійно споживати природний газ упродовж 12 місяців", - роз'яснила компанія на сайті в суботу.

При цьому наголошується, що ціна може змінитися протягом року тільки в бік зменшення.

Таку ж саму заявлено ціну на травень і в рамках тарифу "Твій газ місячний".

Як повідомлялося, в суботу постачальники газу почали оголошувати ціну ресурсу для населення в межах обов'язкового річного пакета. Раніше цього дня базовий річний тариф оголосило ТОВ "Торгова електрична компанія" ("ПЕК", Київ), встановивши тариф у розмірі 10,8 грн/куб.м з ПДВ, але без урахування транспортування, а також ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" - 13,5 грн/куб.м з ПДВ та транспортуванням.

Енергорегулятор НКРЕКП 7 квітня вніс зміни до правил і типового договору постачання природного газу, згідно з яким постачальники газу зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на своїх вебсайтах ціну газу і іншу інформацію про річну пропозицію.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання газу споживачеві і триває до 30 квітня. Постачальник протягом періоду дії базової річної пропозиції не має права підвищувати ціну.

НАК "Нафтогаз України" і найбільший постачальник - компанія "ЙЕ Енергія" Дмитра Фірташа, яка є оптовим постачальником, зокрема і для низки регіональних газзбутів, що працюють під брендом "Твій газзбут", наприкінці березня підписали угоду про купівлю-продаж природного газу, зазначивши, що це дозволить учасникам ринку запропонувати населенню ресурс за фіксованою ціною протягом року.

У "Нафтогазі" тоді зазначили, що за дорученням уряду група завершила розробку ринкового рішення, яке зможе захистити домогосподарства від сезонних стрибків ціни на газ під час наступного опалювального сезону, а також від зростання цін, що спостерігається через відновлення світової економіки.

За оцінкою НАК, перевагами такого тарифу зможуть скористатися всі побутові споживачі, оскільки група надасть рівні можливості для всіх газопостачальних компаній, щоб вони могли розробити власний річний тарифний план. "Нафтогаз" готовий надати можливість купувати газ постачальникам, які працюють на роздрібному ринку для населення.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА