07:38 25.04.2021

"ЙЕ Енергія" і постачальники під брендом "Твій Газзбут" встановили єдиний річний тариф на газ для населення - 7,99 грн/куб.м

2 хв читати
"ЙЕ Енергія" і постачальники під брендом "Твій Газзбут" встановили єдиний річний тариф на газ для населення - 7,99 грн/куб.м

Найбільший постачальник газу - компанія "ЙЕ Енергія" Дмитра Фірташа і близько 20 постачальників, що працюють під брендом "Твій Газзбут", встановили єдиний тариф для населення "Твій газ річний" у розмірі 7,99 грн/куб.м (з ПДВ), свідчать дані проведеного агентством "Інтерфакс-Україна" моніторингу сайтів близько 70 постачальників на кінець суботи.

Аналогічна ціна оголошена компаніями також у рамках тарифу "Твій газ місячний".

Це найнижчі тарифи на ринку серед оприлюднених на кінець дня, за якими проводився моніторинг.

Тарифи також опублікували дві компанії з Маріуполя: ТОВ "Маргаз" - 12,58 грн/куб.м на рік і 9,9 грн/куб.м на травень, і ТОВ "Азовгаз" - відповідно 12,9 грн/куб.м і 10,4 грн/куб.м (скрізь - з ПДВ).

Зокрема, ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", що є також постачальником останньої надії, на кінець суботи тариф не оприлюднила.

Як повідомлялося, в суботу постачальники газу почали оголошувати ціну ресурсу для населення в межах обов'язкового річного пакета. Раніше в цей день базовий річний тариф оголосило ТОВ "Торгова електрична компанія" ("ПЕК", Київ), встановивши тариф у розмірі 10,8 грн/куб.м з ПДВ, але без врахування транспортування, а також ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" - 13,5 грн/куб.м з ПДВ і транспортуванням.

Енергорегулятор НКРЕКП 7 квітня вніс зміни до правил і типової угоди поставки природного газу, згідно яких постачальники газу зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на своїх вебсайтах ціну газу і іншу інформацію про річну пропозицію.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку поставки газу споживачеві і триває до 30 квітня. Постачальник упродовж періоду дії базової річної пропозиції не має права підвищувати ціну.

НАК "Нафтогаз України" і "ЙЕ Енергія", яка є оптовим постачальником і для низки регіональних газзбутів під брендом "Твій Газзбут", наприкінці березня підписали угоду про купівлю-продаж природного газу, зазначивши, що це дозволить учасникам ринку запропонувати населенню ресурс за фіксованою ціною протягом року.

У квітні найнижчим був тариф ТОВ "Мегаватт енерго сервісна компанія" (м.Луцьк) - 6,7 грн/куб.м, найвищим - тариф ТОВ "Азовгаз" - 8,85 грн/куб.м.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА