20:36 27.04.2021

ВР пролонгувала вивізне мито на брухт EUR58/тонна ще на 5 років - закон

2 хв читати
ВР пролонгувала вивізне мито на брухт EUR58/тонна ще на 5 років - закон

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", яким пропонується пролонгувати дію експортного мита в розмірі EUR58/тонна ще на п'ять років.

За законопроект у цілому проголосував 291 народний депутат на засіданні у вівторок.

Як повідомлялося, у Верховній Раді 1 березня 2021 року під №5175 було зареєстровано законопроект "Про внесення змін до розділу ІI "Прикінцеві та перехідні положення" закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку", згідно з яким пропонувалося пролонгувати дію експортного мита в розмірі EUR58/тонна ще на п'ять років, або на десять років із моменту запровадження мита (з 2016 року).

Метпідприємства України виступають за пролонгацію дії експортного мита на брухт чорних металів у розмірі EUR58/тонна ще на п'ять років або навіть посилення обмежень на вивезення брухту, аж до його повної заборони, для нормалізації ситуації із забезпеченням цією сировиною вітчизняних підприємств.

Згідно з ухваленим ВР законом, експортне мито на брухт було підвищено з 15 вересня 2016 року з EUR10/тонна до EUR30/тонна, а навесні 2018 року - до EUR42/тонна. З огляду на позитивні результати дії металургійного закону та виробничу необхідність підприємств дію закону було продовжено ще на рік.

ВР 28 лютого 2019 року прийняла за основу та в цілому закон про зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку (№9474), підвищивши мито на експорт брухту з EUR42 до EUR58 за тонну і продовживши його дію на два роки. Цей закон набув чинності 5 квітня 2019 року. Водночас експорт брухту під час постачання до ЄС здійснюється з митом EUR5/тонна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА