21:15 27.04.2021

Lock-up Agreement "ДТЕК Енерго" підтримали понад 50% власників євробондів і 95% кредиторів, Газпромбанк з CHF22 млн боргу подав до арбітражу

3 хв читати
Lock-up Agreement "ДТЕК Енерго" підтримали понад 50% власників євробондів і 95% кредиторів, Газпромбанк з CHF22 млн боргу подав до арбітражу

"ДТЕК Енерго" у вівторок повідомив на Лондонській фондовій біржі, що власники понад 50% його єврооблігацій і понад 95% його банківського боргу 95% приєдналися до Lock-up Agreement у рамках реструктуризації боргу, що оцінюється приблизно в $2 млрд, однак Газпромбанк вирішив звернутися в Сінгапурський міжнародний арбітражний центр щодо боргу на CHF22 млн.

"Наш підхід у реструктуризації - принцип рівності до всіх кредиторів, що відповідає діловій етиці та діловій практиці. Цей підхід дозволив нам у 2017-2019 роках збалансувати фінансові можливості компанії з обслуговування позик і подальшого розвитку, з огляду на інтереси всіх стейкхолдерів", - прокоментував це біржове повідомлення директор зі стратегії та фінансів ДТЕК Олег Тимків агентству "Інтерфакс-Україна".

Компанія нагадала, що власники облігацій, які приєдналися до кінця дня, 5 травня, до Lock-up Agreement, отримають виплату в розмірі 2% від суми нових облігацій.

Щодо Газпромбанку "ДТЕК Енерго" повідомив, що російський банк під час судового розгляду домігся обмежувальних засобів регулювання Окружного суду Нікосії (Кіпр) і Окружного суду Амстердама (Нідерланди). Зокрема, в разі кіпрського суду йдеться про забезпечувальну постанову, яка забороняє компанії і деяким її "дочкам" обтяження, відчуження або зменшення вартості їх майна або активів, а також прийняття будь-яких рішень чи кроків щодо зміни структури акціонерного капіталу, установчих документів або складу ради директорів компаній групи.

"Компанія ("ДТЕК Енерго" - ІФ) має намір продовжити реструктуризацію і використовувати всі доступні їй законні права та засоби правового захисту для оскарження і захисту від претензії, наказу про забезпечення (a freezing order) і доповнень", - наголошується в біржовому повідомленні.

У "ДТЕК Енерго" агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що Газпромбанк прийняв умови реструктуризації 2019 року.

"Судовий арбітраж з DTEK B.V., DTEK Energy B.V. і низкою інших компаній групи не позначається на виробничій і операційній діяльності в Україні", - наголосили в "ДТЕК Енерго".

Згідно з умовами реструктуризації, кредиторам запропоновано конвертувати частину поточної заборгованості за єврооблігаціями "ДТЕК Енерго" в єврооблігації "ДТЕК Нафтогаз" сумою $425 млн зі ставкою 6,75% річних і терміном обігу до 31 грудня 2026 року що призведе до зниження кредитного портфеля "ДТЕК Енерго".

Інша заборгованість буде конвертована в нові єврооблігації "ДТЕК Енерго" зі ставкою 7%. Термін погашення боргу, планованого до реструктуризації, - 31 грудня 2027 року.

У 2021 році "ДТЕК Енерго" в грошовій формі буде виплачувати купон за процентною ставкою 1,5% річних, решта купона в розмірі 3,5% річних буде капіталізована і додана до основної суми боргу. Запропоновані виплати на 2021 рік відповідають кризовій ситуації в українській енергетиці, зазначала компанія.

Після отриманого дозволу Високого суду Англії і Вельсу "ДТЕК Енерго" призначив на 7 травня збори власників єврооблігацій і банківських кредиторів щодо остаточного схвалення реструктуризації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА