16:08 28.04.2021

Переселенці стануть основою кадрового резерву держслужбовців на деокупованих територіях - Мінреінтеграції України

2 хв читати
Переселенці стануть основою кадрового резерву держслужбовців на деокупованих територіях - Мінреінтеграції України

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявляють, що внутрішньо переселені особи стануть основою кадрового резерву державних службовців на деокупованих територіях.

"Наразі ми розпочинаємо дуже цікавий проект - формування кадрового резерву держслужбовців для деокупованих територій. Коли відбудеться час "ікс" і тимчасово окуповані території України будуть звільнені, постане питання - а хто ж має одразу зайти в кабінети і виконувати свої функції у ВЦА та територіальних громадах. Ми вже зараз думаємо про це. Ми плануємо, що проект кадрового резерву буде складатися з декількох складових. Це буде відкритий конкурс-добір мотивованих людей і я хочу наголосити, що ми орієнтуємося на наших громадян з числа внутрішньо переміщених осіб, які хотіли б повернутися не просто додому, а й послужити своїй країні", - йдеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Крім того, проект також спрямований не лише на чинних держслужбовців, а й на тих, хто не має досвіду роботи на державній службі, однак володіє відповідними професійними та управлінськими компетенціями.

"Для того, щоб закрити всі позиції, пов'язані з керівництвом, державними і територіальними громадами, забезпечення основних процесів управління - нам треба підготувати щонайменше 1 тис. керівників", - вважають у відомстві.

Згідно з повідомленням, набір до кадрового резерву держслужбовців відбуватиметься за конкурсом у декілька етапів. Планується три раунди оцінки потенційних кандидатів: тестування, індивідуальні завдання та співбесіда. Рішення про зарахування кандидата за результатами оцінювання до кадрового резерву ухвалюватиме спеціально створена Конкурсна комісія.

Основні вимоги до конкурсантів полягатимуть у володінні необхідними компетенціями, такими як стратегічне управління, організація роботи, комунікація, взаємодія і сам менеджмент.

"Після деокупації вибрані державні службовці зможуть обіймати і керівні посади у місцевих державних адміністраціях, і посади категорій Б і В", - йдеться у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА