20:17 28.04.2021

Гетманцев: Податкова амністія - це добровільне, а не примусове декларування доходів

2 хв читати
Гетманцев: Податкова амністія - це добровільне, а не примусове декларування доходів

Податкова амністія - це добровільне, а не примусове декларування доходів, заявляє голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (фракція "Слуга народу").

"Хочу розвіяти міф, що нібито держава змушує українців виводити свої гроші з тіні. Хочеш - береш участь у податковій амністії. Не хочеш - не береш участі", - наводить слова Гетманцева сайт партії "Слуга народу" у середу.

Народний депутат пояснив, що податкова амністія не стосується тих коштів, які людина отримала, заплативши з них податки, - зарплата, майно або гроші у спадок.

Він зазначив, що в амністії не можуть брати участі посадові особи.

"Податкова амністія - це точно не про відбілюванні тих грошей, які хтось вкрав у держави", - наголосив Гетманцев.

Голова профільного комітету наголосив, що ініціатива президента - законопроект про податкову амністію - спрямована на те, щоб дати можливість українським громадянам, які 30 років ухилялися від оподаткування при отриманні доходів, розпочати життя з чистого аркуша, а також залучити кошти в економіку держави.

"Ми розуміємо, що кошти, які зберігають удома українці, щодня втрачають вартість. А якщо вони інвестовані в бізнес, перебувають на депозиті в банку тощо, тоді вони приносять додатковий дохід власникам. Отже, гроші мають працювати на власника і на економіку України", - сказав він.

Гетманцев також звернув увагу, що декларація, подана особою, яка хоче взяти участь у податковій амністії, не може бути доказом у кримінальних справах.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про податкову амністію (№5153) 30 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА