07:07 29.04.2021

Термін роботи Вітренка на чолі "Нафтогазу" визначить відібрана на конкурсі нова наглядова рада

2 хв читати
Термін роботи Вітренка на чолі "Нафтогазу" визначить відібрана на конкурсі нова наглядова рада

Нова наглядова рада НАК "Нафтогаз України", яку за рішенням уряду буде сформовано протягом півроку за підсумками конкурсу, визначить термін повноважень Юрія Вітренка на посаді глави правління НАК, який уряд поки обмежив одним роком, вважає сам Вітренко.

"Нова наглядова рада вивчатиме результати роботи компанії під моїм керівництвом і вирішуватиме, чи влаштовую я їх на посади голови правління. Це повноваження ради відповідно до статуту. У неї буде достатньо часу, щоб зрозуміти, чи хочуть вони мене, чи хочуть вони проводити відкритий конкурс на голову правління - як має відбуватися призначення. У них буде час визначитися з новим главою "Нафтогазу", - сказав Вітренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що згідно з прийнятим в середу рішенням уряду повноваження нинішніх членів наглядової ради поновлюються з 30 квітня. "Уряд з 30-го квітня готовий продовжити повноваження членів наглядової ради, але лише терміном на шість місяців для того, щоб провести конкурс на нових членів наглядової ради. Хоча є ще питання, як на практиці буде все реалізовано", - сказав в.о. міністра енергетики, який став головою правління "Нафтогазу" з 29 квітня.

Він зазначив, що у двох із трьох незалежних членів наглядової ради НАК давно закінчився термін повноважень, і всі члени наглядової ради були призначені не за стандартною процедурою, а без конкурсу. Вітренко нагадав, що склад наглядової ради, який був обраний на конкурсі, звільнився зі звинуваченнями на адресу уряду під керівництвом Володимира Гройсмана, який не проводив реформу корпоративного управління, після чого нова наглядова рада як тимчасовий захід була призначена в обхід стандартної процедури.

"Оскільки зараз уряд намагається все робити через конкурси, нових членів наглядової ради необхідно відібрати на відкритому конкурсі і призначити. Є надії також, що, як мінімум, колективно нова наглядова рада матиме необхідні компетенції, щоб ефективно контролювати групу ("Нафтогаз") і якість роботи правління та менеджменту", - наголосив Вітренко, який раніше критикував наглядову раду НАК за відсутність у ній необхідного рівня фахівців з газовидобутку та фінансів.

За його словами, відбір нових членів наглядової ради буде здійснюватися за стандартною процедурою створеним урядом Номінаційним комітетом.

Інтерв'ю в.о. міністра енергетики України Юрія Вітренка, якого уряд в середу призначив з 29 квітня головою правління НАК "Нафтогаз України", буде незабаром опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА